Selena Gomez – Ženska, ki se noče podrediti lepotnim standardom: “Popolna sem takšna, kot sem”

ByAna Koren

7. februarja, 2023 ,

Selena Gomez – Ženska, ki se noče podrediti lepotnim standardom: “Popolna sem takšna, kot sem”

“Popolna sem takšna, kot sem in ne dovolim, da mi kdo reče drugače,” je pravilo, ki se ga že leta drži pevka Selena Gomez. Selen je ena največjih ambasadork naravnega videza v Hollywoodu. Selena redno objavlja svoje nefiltrirane fotografije, govori o nihanju teže in duševnih težavah, o čemer je posnela tudi dokumentarni film.

V svoji karieri je bila pogosto deležna kritik na račun svojega videza. Sama trdi, da se je vse začelo po naslovnici njenega albuma Revival, za katerega je leta 2015 pozirala napol gola. 

“Po tem mi je bilo nerodno. Sprejela sem odločitev, ki je ne bi smela, a sem dala vse od sebe. Trudila sem se biti čim bolj jaz, a preprosto nisem zelo seksapilna oseba,” je povedala pozneje.

Po tej naslovnici je Selenin videz postal pogosta tema tabloidov. Do takrat je bila “ljubljenka Amerike”, po tem pa so oboževalci in kritiki začeli kritizirati njen videz. Situacija je bila tako izpod nadzora, da je morala Selena kmalu na terapijo, da bi poskrbela za svoje duševno zdravje. To ji je pomagalo. Spoznala je tudi, da želi na enak način pomagati tudi drugim.

Zapustila je družbena omrežja

O svojem boju z lupusom, presaditvi ledvice in boju z bipolarno motnjo je začela Selena javno govoriti. Vse to je z leti vplivalo tudi na njeno težo, zato je bila tarča trolov. 

“Moja teža precej niha. Zato sem se morala precej zgodaj utrditi,” je povedala v intervjuju leta 2020.

V nekem obdobju se je zaradi negativnih komentarjev odločila umakniti z družbenih omrežij (nekoč je bila najbolj spremljana oseba na Instagramu). 

“Izstop iz družbenih omrežij mi je spremenil življenje. Sem srečnejša, bolj sproščena in povezana z ljudmi kot prej,” je nedavno povedala.

Ko se je vrnila na družbena omrežja, je popolnoma spremenila svoj pristop k objavljanju. Na TikToku objavlja sproščene, nefiltrirane videe, ki navdušujejo njegove milijone sledilcev. 

Svoje sledilce skuša vsak dan spodbuditi, da se sprejmejo takšne, kot v resnici so. “Ranljivost ni slabost, je moč,” je nekoč dejala, pred dnevi pa objavila serijo neobdelanih fotografij in razveselila milijone ljudi.

Nedavno se je pošalila na račun svoje ljubezni do hitre hrane.

“Torej poskušam shujšati, a sem šla v restavracijo s hitro prehrano in dobila 4 takose, 3 jajčne žemljice, čebulne obročke in začinjen sendvič s piščancem. Ampak iskreno, vseeno mi je za mojo težo. Takšna kot sem, sem popolna,” je dejala v videu.

vir Foto: Selena Gomez Twiter