Si med nosečnostjo lahko varno barvamo lase?

Strokovnjaki svetujejo v katerem času nosečnosti si lahko varno barvamo lase. Mnoge nosečnice se sprašujejo, ali je varno barvati lase med nosečnostjo. Po podatkih nacionalne zdravstvene službe Združenega kraljestva večina raziskav kaže, da je varen.

Pravijo, da je tudi barvanje las med dojenjem varno. Zelo malo kemikalij, ki se uporabljajo v barvah za lase, vstopi v krvni obtok. Malo je verjetno, da bi znatna količina prešla skozi materino mleko.

“Če si ženska normalno barva lase in je zagotovo že uporabljala barve, ni znanstveno potrjenega razloga, da bi si med nosečnostjo prenehala barvati lase. Seveda pod pogojem, da še naprej upošteva navodila za uporabo. 48 ur pred barvanjem vedno naredite test za morebitne alergije nanosa, tudi če ste prej uporabljali barvo iste znamke,” pravi frizerka Kathy Rogerson.

Tudi trihologinja Sally-Ann Tarver podpira ta stališča in pravi: “Lasje med nosečnostjo postanejo močnejši in bolj zdravi, zato lažje prenašajo barvo.”

Strokovnjak za barvanje las Bruno Elorrioz je za Telegraph povedal, da bi morale ženske z barvanjem las počakati do drugega trimesečja.

“Spremembe ravni hormonov lahko vplivajo na vaš odziv na barvo, tudi če jo uporabljate več let. To je še posebej pomembno, če uporabljate barvo, ki se nanaša neposredno na lasišče. Vendar pa obstaja večje tveganje za alergijo na kemikalijo PPD (parafenilendiamin). Pred vsakim barvanjem las je tako treba narediti test na alergijo na PPD,” svetuje.

Z barvanjem las lahko počakate do 13. tedna nosečnosti, ko je tveganje, da bi kemične snovi poškodovale otroka, veliko manjše.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Naj bodo lasje pred barvanjem čisti ali umazani?

Ko se bliža termin za barvanje las, si lase preneham umivati nekaj dni prej. Mnogi, ki si barvajo lase v salonu ali pa kar sami doma se najbrž sprašujejo ali nabiranje izdelkov in odvečna maščoba morda vplivata na barvo las. Da bi izvedeli ali je bolje imeti umazane ali sveže umite lase preden jih pobarvate preberite do konca… več tukaj.

By A.K.

Komentar: