Silvestrovanja na prostem: Slovenija pripravljena na vstop v leto 2024

ByA.K.

31. decembra, 2023
Foto: Freepik

Silvestrovanja na prostem: Slovenija pripravljena na vstop v leto 2024

Slovenska mesta in kraji se pripravljajo na spektakularna silvestrovanja na prostem, ki bodo privabila več tisoč obiskovalcev. V številnih mestih bodo proslavili prehod v novo leto s spektakularnimi ognjemeti in živo glasbo.

V Ljubljani bodo najprej praznovali otroci, saj bodo pravljični junaki, otroški nastopi ter prihod Dedka Mraza razveseljevali obiskovalce na Kongresnem trgu od 16. do 18. ure. Nato se bodo silvestrovanja nadaljevala na štirih trgih, kjer bodo nastopili številni glasbeniki, vključno z Rok’n’Band, Nika Zorjan, Dinamitke, ViP Band, Murat & Jose, Elvis Jackson, Neuromancer in Mambo Kings. Opolnoči bo grajski grič razsvetlil pet minut dolg ognjemet, izstrelki pa bodo iz razgradljivih materialov.

V Mariboru bo silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja, kjer se že čez dan pričakuje nekaj tisoč obiskovalcev. Velenje bo gostilo zabavo na Titovem trgu s Tanjo Žagar, medtem ko bo Celje svojo praznovanje ponudilo na Krekovem trgu z LPS in Zvito feltno. V Murski Soboti se obeta silvestrovanje na Trgu zmage, kjer bodo otroci najprej praznovali, nato pa se bo večerni program odvijal z DJ Harijem in zasedbo Plamen.

Druga mesta po Sloveniji

V drugih mestih po Sloveniji tudi ne bo manjkalo veselja in zabave. Slovenj Gradec bo gostil ansambel Okej na Glavnem trgu, Ptuj pa bo pripravil otroško silvestrovanje z Niko Zorjan in Rokom iz BQL ter nadaljeval z Recesijo bandom.

V Novem mestu bo glasbenica Nina Pušlar pričarala praznično vzdušje na Glavnem trgu, medtem ko bo Kranj gostil Mirana Rudana z zasedbo InDesign. V Kopru se bodo ob obali veselili z Janom Plestenjakom, v Novi Gorici pa s skupino Kingston in DJ glasbenim programom.

Tudi v turističnih središčih bo novo leto praznovano s pestrim programom. Bled bo gostil skupino Pop Deluxe in Ansambel Saša Avsenika, Kranjska Gora pa bo gostila Dejana Vunjaka in Brendijeve barabe. V Piranu pa obljubljajo zabavo na Tartinijevem trgu z Booom! in Samuelom Lucasom iz skupine The Groove Station.

Čeprav vremenska napoved ni najbolj obetavna zaradi napovedanega dežja, pa se obeta, da bo to le začasna ovira za množično praznovanje. Organizatorji in obiskovalci so že nestrpno pričakovali, da pozdravijo leto 2024 s spektakularnimi dogodki po vsej Sloveniji.

vir; Foto: Freepik; Portal24