Nihče jih ni zbral toliko kot Luka Dončić.

V tem tednu bo slovenska košarkarska reprezentanca odigrala prvo in hkrati edino pripravljalno tekmo pred kvalifikacijskima obračunoma za svetovno prvenstvo. Omenjena obračuna Slovence čakata prihodnji teden. Slovenski izbrani vrsti bi se naslednji teden lahko pridružil tudi Luka Dončić. Selektor Aleksander Sekulić ob tem računa na dobre predstave tudi preostalih reprezentantov, za katerimi so bolj ali manj uspešne klubske sezone, navaja Siol.

Slovenska košarkarska javnost nestrpno odšteva dneve do svetovnega prvenstva. Slovenci se bodo namreč zadnji dan v juniju v Stožicah pomerili z reprezentanco Hrvaške. Obračun je v kvalifikacijah izjemno pomemben za svetovno prvenstvo. Zatem bodo Slovenci odpotovali še na Švedsko, kjer bo svojo zadnjo tekmo v reprezentančnem dresu odigral Goran Dragić.

Slovenija bo v Skandinaviji sklenila prvi del kvalifikacij. Ta del je zelo pomemben, saj se bodo vse točke, osvojene v prvem delu tekmovanja, prenesle v drugi del, piše Siol.

Slovenija bo v zadnjem ciklu prvega dela kvalifikacij lahko računala na pomoč dveh igralcev NBA. Tretji predstavnik najelitnejše košarkarske lige, Vlatko Čančar, bo kvalifikacije zaradi okrevanja po poškodbi izpustil. Na seznamu Aleksandra Sekulića je preostalo še 14 košarkarjev, ki jih po napornih klubskih sezonah čaka še delovno poletje v reprezentančnem dresu… več TUKAJ.

Foto: Eurohoops

By A.K.

Komentar: