Stojmenova Duh pod drobnogledom. Neuradno: gre za sum odtekanja evropskega denarja, danes poroča portal Siol.


Zavod Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Zavod Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIHS), ki ga je v letih 2018 in 2019 vodila ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh, je za Siol potrdil, da preiskuje nepravilnosti v času njenega vodenja. Po informacijah Siola Emilijo Stojmenovo Duh med drugim sumijo, da naj bi projekte in evropski denar, ki so na razpisih pripadli DIHS, prenesla na projekt 4P DIH, ki je potekal v okviru ljubljanske Fakultete za elektrotehniko, na kateri je predavala in tudi vodila omenjeni projekt. Ministrica, ki naj bi bila zaradi domnevnih nepravilnosti s položaja direktorice zavoda tudi razrešena, vse očitke zanika.
“V zvezi z vašimi vprašanji pojasnjujemo, da je ugotavljanje morebitnih nepravilnosti v teku in jih do zaključka zaradi interesov revizije poslovanja zavoda ne moremo razkriti in/ali komentirati. O rezultatih in morebitnih odgovornostih ter sproženih nadaljnjih postopkih bomo obveščali javnost po zaključku preiskave,” so Siolu sporočili iz DIHS, ki ga je leta 2018 ustanovila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Preiskujejo oškodovanje zavoda

Po informacijah Siola preiskujejo sume, da je bil zavod v času njenega direktorovanja upravičen do evropskega denarja iz naslova sodelovanja v projektnih partnerstvih, ki pa ga ni dobil, ker naj bi Stojmenova Duh sredstva preusmerila na druge pravne subjekte in s tem oškodovala zavod… več TUKAJ.

Foto: TV Slovenija, zajem zaslona