Milan Krek: Ko sem vprašal Loredana, če razume, da je zdravnik, mi je odvrnil, da je on sedaj politik

Minister ni dovolil novinarskega vprašanja! Na današnji novinarski konferenci ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana je ena od novinark ministru skušala zastaviti vprašanje na temo interventnega zakona v zdravstvu. Minister pa jo je, še preden je sploh mogla do konca zastaviti vprašanje, prekinil.

»Vas bom takoj prekinil … Na interventni zakon danes ne odgovarjam. Predmet je covid, covidna strategija. Prosim, da to upoštevate. Ko bo predmet interventni zakon, bo posebna tiskovna konferenca in rade volje vse razložim. Morate pokazati spoštovanje do strokovnjakov, ki so tukaj, predmet je covid, mi smo se na to temo uskladili in bi prosil, če lahko ostanemo tukaj.«

Danijel Bešić Loredan

Minister ni želel odgovarjati na vprašanja o interventnem zakonu, kar je glede na to, da vlada Roberta Goloba prisega na dobro komunikacijo, zelo čudno. Dobra komunikacija vendarle sloni na hitrih in izdatnih informacijah.

Spomnimo, pred kratkim je denimo na novinarski konferenci premier Robert Golob, ko je novinarka želela vedeti, če bosta tudi ministra ob njem kaj povedala, dejal, da to ni predvideno. Minister Han je potem vendarle nekaj povedal, a situacija je bila vse prej kot prijetna.

Utrinek s tiskovne konference, ko GOlob vzame besedo ministru Hanu, je hitro postal tudi uspešnica spletnih omrežij:

 

O Golobovi govorici telesa med rokovanjem z Ursulo von der Leyen, ki razkriva več, kot bi si premier verjetno želel, pa smo pisali tukaj.

Miha Kovač

Foto: Regional obala