Škandal v nogometni reprezentanci BiH: Igralci plačujejo za svoje mesto v ekipi?

Nogometna reprezentanca Bosne in Hercegovine se je znašla v vrtincu škandala. Poljski novinar Pitor Slonka je namreč razkril pretresljive informacije o finančnih transakcijah igralcev za svoje mesto v ekipi. Po poročanju portala Sport.ua naj bi igralci BiH za igranje v reprezentanci plačevali neverjetnih 20 tisoč evrov in več.

Reprezentanca BiH, ki že dlje časa buri duhove zaradi slabih rezultatov in notranjih pretresov, je znova prišla v središče pozornosti. Poljski novinar Slonka je izpostavil, da je ekipa močno oslabljena, pri čemer naj bi edini izjema bil Edin Džeko. Ostali igralci pa naj bi si svoje mesto v postavi zagotovili s finančnimi transakcijami, ki vključujejo plačilo 20 tisoč evrov ali celo več.

“Gledal sem skupino, v kateri je bila Slovaška. BiH je zelo šibka reprezentanca. Eden od njihovih igralcev mi je rekel, da so v veliki krizi. V reprezentanci normalno igra le Džeko, ostali pa morajo za igro plačati 20 tisoč evrov in več. Igralci mislijo, da če so plačali, jim ni treba storiti ničesar drugega,” je trdil poljski novinar.

Te obtožbe so pretresle nogometno javnost in vprašanje, ali je v reprezentanci res nekaj gnilega, se pojavlja že dalj časa. Ekipa BiH ni uspela uvrstiti na evropsko prvenstvo v Nemčiji leta 2024, kar velja za nov debakel. Poleg tega pa je reprezentanca že zamenjala štiri selektorje v samo 11 mesecih.

Kljub vsem težavam pa ima BiH še eno priložnost za uvrstitev na Euro, saj so si zaradi uspešnih rezultatov v Ligi narodov zagotovili nastop v play-offu. Ekipa bo 26. marca igrala polfinale proti Ukrajini, nato pa se bodo morda pomerili še z Izraelom ali Islandijo za uvrstitev na euro.

Predsednik Nogometne zveze BiH Vico Zeljković izraža optimizem in poudarja, da ekipa ima še štiri mesece za priprave na končnice in morebitno uvrstitev na Euro. Kljub temu pa ostaja vprašanje, kako se bo zavezništvo odzvalo na hude obtožbe, ki so se pojavile v medijih.

vir; Foto: Freepik; Portal24