Skozi drugo obravnavo tudi predlog zakona proti škodljivim ukrepom pretekle oblasti, ki ga je vložil Inštitut 8.marec

Člani odbora DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo so imeli na klopeh predlog zakona proti škodljivim ukrepom pretekle oblasti. V parlamentarni postopek ga je vložili v Inštitutu 8. marec. DZ bi ga lahko obravnaval na izredni seji v četrtek oz. petek, če bi se kolegij predsednice DZ danes tako odločil… več tukaj.

Z devetimi glasovi za in šestimi proti je odbor DZ za notranje zadeve v drugi obravnavi potrdil predlog zakona za zmanjšanje neenakosti in škodljivih posegov politike ter zagotavljanje spoštovanja pravne države. Predlog zakona so pripravili v Inštitutu 8. marec. V predlog so vključili 11 zakonov, ki so bili spremenjeni v času prejšnje vlade.

K zakonu  je vlada podala pozitivno mnenje. Vrsto pripomb je Zakonodajno-pravna služba podala vrsto pripomb, koalicija se je nanjo naslonila v 15 dopolnilih. Tudi slednja so bila na odboru potrjena.

O predlogu zakona bo DZ odločal na četrtkovi izredni seji. Opozicija je napovedala, da bo ustavnost zakona preverila na ustavnem sodišču.

Foto: Twitter

By A.K.

Komentar: