Skrivnost enostavnega moškega ličenje za vsak dan

Tukaj smo, da vam zaupamo majhno skrivnost: ličila lahko pomagajo tudi moškim. Ličila imajo moč, da v nekaj sekundah zakamuflirajo podočnjake, skrijejo akne in celo sončne opekline. Če ste prestrašeni, še posebej, če še nikoli niste uporabljali ličil, vedite, da niste sami. Sestavili smo preprost vsakdanji videz za moške, ki ga lahko doseže vsaka stopnja spretnosti.

Vadnica: ličenje za moške

Očisti in navlaži

Ključ do brezhibnega nanosa ličil je rutina nege kože. Priporočamo čiščenje kože z nežno formulo. Nadaljujte z vlažilno kremo z zaščitnim faktorjem, da se vaše ličenje gladko nanese in bo bolj kot makeup videti kot vaša dejanska koža. Ne pozabite nanesti vlažilne kreme okoli predela pod očmi. Koža pod očmi je namreč tanjša od preostalega obraza.

Nanesite korektor ali obarvano vlažilno kremo

Ko se nega kože posuši, nanesite korektor samo na področja, ki jih potrebujete, in ne na celoten obraz. Zmešajte z vlažno gobico ali prsti, dokler se ne zmeša s kožo.

Ne glede na to, ali imate podočnjake (bodisi zaradi pomanjkanja spanja ali genetike), rdečico, otopelost ali akne posezite po korektorju.

Za podočnjake nanesite nekaj izdelka na aplikator s konico gobe in s tapkanjem začnite zunaj in se pomikajte proti notranjemu kotu očesa. Za kamuflažo aken na prizadeto mesto nežno nanesite korektor. 

Če ste zadovoljni s tem, kako vaša koža na splošno izgleda, vendar jo le še nekoliko poenotite in namesto korektorja nanesite obarvano vlažilno kremo.

Obarvani vlažilci so manj pigmentirani in nudijo manjšo pokritost kot korektorji, zato bodo dali zelo naraven videz. Korektor je najboljši za prekrivanje očitnejših madežev in podočnjakov. 

Mešajte

Ko nanesete korektor ali obarvano vlažilno kremo na ciljna področja, ga zabrišite s konicami prstov, uporabite lahko vlažno lepotilno gobico, če jo imate.

Mešanje pomaga, da je izdelek bolj podoben vaši pravi koži, in preprečuje, da bi izgledali pocukrano. Ne nanašajte preveč izdelka in ne pozabite, da je manj več.

Izbirni koraki

Če se počutite eksperimentalno ali res želite, da bo vaše ličenje obstojno, poskusite te neobvezne korake vključite v svojo novo rutino.

Mastna koža? Poskusite z mat pudrom.

Če je vaša koža na mastni strani, boste morda želeli ličila utrditi s pudrom v prahu. Tako bodo ličila ves dan izgledala dobro. Vzemite mat stisnjeni puder in ga z velikim puhastim čopičem nežno vtrite na predele, na katere ste nanesli korektor ali obarvano vlažilno kremo.

Ta poseben puder je prosojen, kar pomeni, da se bo zlil z vsakim tenom kože. Je tudi vodoodporen in daje vaši koži mat videz. Slednje je dobro, če se vam do poldneva pogosto zdi, da je vaš obraz sijoč. Poleg tega bodo izdelki, ki ste jih nanesli prej, obstojni dlje.

Uredite svoje obrvi

Morda ste naravno blagoslovljeni s polnimi, definiranimi obrvmi, če je temu tako ste kralj in ne delaj nič.

Če želite svojim obrvem dodati nekaj dodatne barve in strukture, jih ni sramotno zapolniti.

Namesto da bi zapolnili celotno obrvi, nanesite izdelek z mehkimi gibi na redke predele obrvi, da ustvarite iluzijo las, zaradi česar bodo obrvi videti polnejše, a še vedno naravne

Dodajte sijaj

Če se počutite pripravljeni si nanesite nekaj prozornega sijaja za ustnice.

Če niste navdušeni nad sijočim videzom bleščila za ustnice, raje posezite po prozornem balzamu za ustnice.

Pršilo za utrjevanje

Nazadnje, da bo vaša koža videti sveža in da bodo vaša ličila obstojna ves dan, lahko po celem obrazu popršite pršilo za utrjevanje. Pršilo pomaga, da so vaša ličila obstojna do 24 ur (čeprav nikoli ne bi priporočali, da ste tako dolgo naličeni) in daje koži zdrav, hidriran videz. 

Če pomotoma nanesete preveč pudra, je utrjevalno pršilo odličen način, da izdelek stopite v kožo in ji daste bolj naraven videz. 

Vir Foto: Freepick

By A.K.

Komentar: