Skrivnost priprave popolne nemške jabolčne palačinke

Ko gre za pripravo nemške jabolčne palačinke, je izbira pravih sestavin ključ do uspeha. Tradicionalno se za to slastno jed uporabljajo čvrsta, sladko-trpka jabolka, kot so Honeycrisp, Granny Smith ali Pink Lady, saj med kuhanjem ohranijo svojo obliko. Tu vam predstavljamo nekaj ključnih korakov in sestavin, ki jih potrebujete za pripravo te klasične nemške poslastice:

Jabolka: Začnite z izbiro pravih jabolk. Priporočamo uporabo čvrstih, sladko-trpkastih jabolk, ki bodo med kuhanjem ohranila svojo obliko.

Jajca: Vzemite tri jajca in jih pustite, da se segrejejo na sobno temperaturo. Jajca na sobni temperaturi se lažje vmešajo v testo, kar prispeva k bolj visoki in puhasti palačinki.

Mleko: Uporabite polnomastno, ki ga prav tako vzamete iz hladilnika skupaj z jajci in pustite, da doseže sobno temperaturo.

Maslo: Uporabite nesoljeno maslo, da dobite najboljše rezultate.

Sladkor: Za ta recept boste potrebovali granulirani sladkor. Jabolka prelijte z nekaj žlicami sladkorja in eno žlico vmešajte v maso za palačinke.

Začimbe: Dodajte nekaj mletega cimeta in mletega ali naribanega muškatnega oreščka za dodaten okus.

Moka: Kljub kremasti teksturi, nemške palačinke potrebujejo nekaj moke za dodano obliko in čvrstost.

Sestavine za 4 osebe:

  • 2-3 srednje velika jabolka (na primer Honeycrisp, Granny Smith ali Pink Lady),
  • 4 jajca (prispeva k bolj puhasti teksturi),
  • 240 ml polnomastnega ali 2% mleka,
  • 4 žlice (okoli 60g) nesoljenega masla,
  • 3-4 žlice sladkorja za jabolka in 1 žlico za testo,
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta in ščep mletega ali naribanega muškatnega oreščka (ali po okusu),
  • okoli 125g moke.

Priporočljivo je, da med pripravo preverjate konsistenco testa in po potrebi prilagajate količino mleka ali moke, da dosežete želeno teksturo.

Postopek priprave:

Karamelizacija jabolk: Jabolka narežite in kuhajte v nekaj žlicah stopljenega masla, sladkorja, cimeta in muškatnega oreščka, dokler se ne zmehčajo in po robovih rahlo karamelizirajo.

Priprava testa: Testo zmešajte ročno ali v mešalniku, obe metodi sta učinkoviti in trajata le nekaj minut.

Pečenje palačinke: Ponev odstavite z ognja, prelijte jabolka z maso in ponev potisnite v pečico. Pecite, dokler se sredina ne strdi, robovi pa napihnjeni in rahlo porjavijo.

Postrezite posipano s sladkorjem v prahu in cimetom, dober tek!

vir Foto: Splenda Portal24