Skupina Emil Frey aktivno prispeva k obnovi po avgustovski vodni ujmi

ByAna Koren

19. septembra, 2023 , ,

Skupina Emil Frey aktivno prispeva k obnovi po avgustovski vodni ujmi

Avgustovska vodna ujma, ki je prizadela Slovenijo, je pustila opustošenje in nemoč v številnih regijah države. Skupina Emil Frey, ki je trdno zavezana družbeni odgovornosti, ni ostala ravnodušna in je aktivno priskočila na pomoč tako posameznikom kot prizadetim občinam.

Pet vozil in 5 let brezplačnega rednega servisiranja za najbolj prizadete občine

Kot odgovor na klic na pomoč so v Skupini Emil Frey donirali pet vozil blagovnih znamk Citroen, Fiat, Mitsubishi Motors, Mercedes-Benz in Peugeot najbolj prizadetim regijam Slovenije – občinam Črna na Koroškem, Luče, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem. Vozila bodo omogočila prevoz starostnikov, intervencije civilne zaščite, obiske odročnih krajev in oskrbo prebivalcev. Poleg tega je bila občini Ljubno izročena v 6-mesečno uporabo težko tovorno vozilo Mercedes-Benz Arocs s kiper nadgradnjo podjetja TTN.

Pomoč družini, ki je čez noč ostala brez doma

Skupina Emil Frey Slovenija se ni ustavila samo pri donaciji vozil. Zaposleni v hčerinskih podjetjih skupine, AC-Mobil in Avto Triglav, so prostovoljno prispevali prispevke v višini 3.000 €. Emil Frey Slovenija je nato podvojil zbrani znesek. S pomočjo županov Koroške so tako družini, ki je čez noč ostala brez doma, izročili 6.000 €. Poleg tega so zaposleni podjetij AC-Mobil in Avto Triglav prostovoljno pomagali pri čiščenju poplavljenih hiš in okolice v Ljubnem ob Savinji.

Družbena odgovornost in zaupanje družbe

Skupina Emil Frey se zaveda, da njeno poslovanje temelji na zaupanju kupcev, ki jim zaupajo z nakupom vozila ali koriščenjem storitev. Zato so poleg že omenjene pomoči odločeni, da družbi vrnejo zaupanje tako, da aktivno prispevajo k obnovi prizadetih območij in podpirajo skupnosti, ki so bile prizadete zaradi naravne katastrofe.

O Skupini Emil Frey

Skupina Emil Frey je eden vodilnih evropskih avtomobilskih trgovcev, ki ponuja širok nabor vozil in storitev. Skupina ima svoje podružnice v številnih evropskih državah in je zavezana k družbeni odgovornosti ter trajnostnemu poslovanju. Več informacij o Skupini Emil Frey je na voljo na spletni strani www.emilfrey.com.

Narava je pokazala, da smo nemočni

Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey za Slovenijo, je poudaril: “Narava je resnično pokazala, da smo ob njej nemočni. Mislim, da ni nikogar med nami, tudi temi, ki smo imeli srečo in nismo bili neposredno prizadeti med vodno ujmo, ki bi ga posledice opustošenja pustile ravnodušnega. Sem pa ponosen na celotno skupino Emil Frey, ki s svojimi dejanji in prispevki dokazuje, da se zaveda, kaj pomeni biti družbeno odgovoren. Verjamem, da so vsi prispevki velik doprinos prizadetim občinam in da bodo vozila, ki smo jih donirali, prispevala k hitrejšemu in lažjemu okrevanju občin.”

Ob donaciji vozil so prisotni župani občin izrazili hvaležnost, saj bodo imela vozila pomembno vlogo pri ponovnem vzpostavljanju mest in vasi v normalno stanje.

Klavdij Strmčnik, župan Občine Luče: “Za donacijo vozila Mitsubishi ASX se v imenu vseh občanov Občine Luče iskreno zahvaljujem podjetju AC – Mobil, d.o.o. Ljubljana! Enaka zahvala velja tudi podjetju Emil Frey Avtocenter d.o.o., ki je doniralo brezplačno izvedbo servisnih storitev, za obdobje 5 let!  Poplave, ki so se zgodile 4. avgusta, so nam uničile celotno občino. Marsikomu so odnesle oz. poškodovale osebni avto. Z doniranim vozilom bomo tako občanom olajšali prevoze, namenjeno bo tudi prevozu otrok v šolo, uporabljali ga bomo kot vozilo za PROSTOFERJA. Upam, da bomo z vozilom opravili veliko kilometrov v zadovoljstvo vseh, ki ga bodo uporabljali.”

Običajno brezskrbno poletje na Ravnah na Koroškem se je končalo 4. avgusta 2023, ko je narava pokazala svojo (pre)moč in so mnogi rešili le življenje, a ostali brez tistega, za kar so prej leta garali. Naše Ravne so postale mesto delovišča civilne zaščite in intervencij gasilcev, komunalnega podjetja, občinskih strokovnih služb, redarjev, policistov, vojakov, redarjev in vojske prostovoljcev. V dneh po poplavah so nas dosegle pomoči iz vse Slovenije; podjetja so prispevala zaščitno opremo, gumijaste škornje, razkužila, plenice, ustekleničeno vodo, posamezniki so pomagali po svojih močeh in zmožnostih… in prav vse smo krvavo potrebovali in bomo še – saj naš boj še ni končan! Zaradi povsem uničenega dolinskega vodovoda so naše aktivnosti oskrbe s pitno vodo v polnem teku – le še bolj odvisni smo od lastnih resursov in ljudi kot ste vi, ki so nam pripravljeni nesebično pomagati. Mobilnost je in bo ključna tako za izvajanje brezplačnih prevozov za potrebe občanov, posebej za potrebe civilne zaščite (pri napajanju zalogovnikov s pitno vodo, dostavi, ogledih …) ter za uresničevanje ostalih nujnih potreb na terenu. Iskreno in iz srca se zahvaljujem podjetjema P Automobil Import d. o. o. in Emil Frey Avtocenter d. o. o., ki sta nas slišali in uslišali, ter da bomo vsi, ki potrebujemo pomoč, imeli manj skrbi… Hvala!

Dr. Tomaž Rožen, župan Občine Ravne na Koroškem

S pomočjo donacij bo pot lažja

Mark Maze, župan Občine Mežica: “Naravna katastrofa, ki smo jo doživeli, nam je povzročila ogromno škodo. Vsak dan se trudimo pri svojih najboljših močeh in delamo vse, da bi življenja vrnili v normalne razmere. Čaka pa nas še veliko dela pri obnovi, pot bo dolga, koraki bodo težki, zagotavljamo pa, da bomo vztrajno napredovali proti cilju. S pomočjo vaše donacije, bo pot veliko lažja, zato smo vam neizmerno hvaležni.”

Dr. Matija Tasič, župan občine Prevalje: “Na Prevaljah so nas v začetku avgusta, kot tudi druge občine po Sloveniji, prizadele katastrofalne poplave. Od tistega dne smo neprestano na terenu, izvajamo intervencijske ukrepe, pripravljamo sanacijska dela, skrbimo za naše občane, da bi zopet zaživeli kot pred nesrečo. V najhujšem obdobju je občina Prevalje ponudila več svojih vozil za intervencijo gasilcem in civilni zaščiti, zato je vsaka takšna donacija in pridobitev novega prevoznega sredstva zelo dobrodošla ter v prid občankam in občanom. Skupini Emil Frey in podjetju Avto Triglav se iskreno zahvaljujemo za dobrosrčno potezo.”

“Občino Črna na Koroškem so v začetku avgusta prizadele katastrofalne poplave, ki so za seboj pustile pravo razdejanje na infrastrukturi, objektih, zemljiščih in opremi. V prihodnjih tednih in mesecih nas čaka še zelo veliko dela, vsaj najnujnejše ukrepe pa moramo opraviti še pred zimo, ki v naše kraje pride zelo kmalu. Vsaka  pomoč, ki jo prispevajo donatorji, nam je zato  v veliko pomoč in je ključnega pomena za uspešno izvajanje potrebnih nalog. Izredno smo hvaležni tako skupini Emil Frey kot podjetju C Automobil Import za donirano vozilo, ki nam bo zelo pomagalo pri lažjem opravljanju nalog na velikem območju naše občine in bo bistveno prispevalo k čim hitrejšemu odpravljanju posledic avgustovskih katastrofalnih poplav.”

Romana Lesjak, županja občine Črna na Koroškem

Drug drugemu pomagamo

Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno: “Slovenijo so 4. avgusta 2023 prizadele poplave, kot jih še ne pomnimo. Naša občina je bila žal ena od najbolj prizadetih. Veliko naših občanov je ostalo brez svojih domov in svojega premoženja, vsaj 12 družin se ne bo več moglo vrniti v njihove domove, potrebno bo veliko sanacije na vseh področjih.  Drug drugemu pomagamo vsak po svojih najboljših močeh, pri tem pa nam ogromno pomeni tudi podpora in pomoč vseh, ki so nam v teh težkih časih bili in so nam še pripravljeni priskočiti na pomoč. Med njimi je tudi podjetje Autocommerce, ki nam je za dobo 6 mesecev dobrosrčno darovalo tovorno vozilo Mercedes-Benz Arocs s kiper nadgradnjo, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Vozilo nam bo v veliko pomoč pri sanaciji posledic, ki so jih na naših tleh pustile katastrofalne poplave. Le skupaj bomo lahko našo občino vrnili v stanje, v katerem je bila pred 4. avgustom, v najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije. Še enkrat vam iz srca hvala.”

AC-Mobil, Autocommerce, Avto Triglav in druga podjetja pod skupino Emil Frey prispevajo k obnovi Koroške regije in zagotavljajo podporo svojim zaposlenim

Koroška regija, Slovenija – Vozila podjetij AC-Mobil, Autocommerce, Avto Triglav, C Automobil Import, P Automobil Import in Star Import bodo ključnega pomena pri obnovi Koroške regije po avgustovskih poplavah. Podjetja, ki delujejo pod skupino Emil Frey, so zagotovila vozila, ki bodo olajšala prevoze. Prav tako bodo vozila občanom omogočila, da se intenzivno posvetijo obnovi domov, cest in podjetij. “Verjamemo, da smo vsi skupaj dodali nekaj kamenčkov v mozaik zaupanja in vere v prihodnost,” je povedal predstavnik podjetja.

Skupina Emil Frey, ki je že leto dni ponosni nosilec certifikata “Družbeno odgovoren delodajalec”, je poleg tega poskrbela tudi za svoje zaposlene in koncesionarje, ki so bili prizadeti zaradi poplav. Podjetje je oškodovancem pomagalo z maksimalno solidarnostno pomočjo, IT opremo in plačano odsotnostjo. Koncesionarjem, ki so prvi kupci podjetja, so pomagali z izplačilom dodatnih bonusov.

Poudarek na družbeni odgovornosti in skrbi za zaposlene

Certifikat “Družbeno odgovoren delodajalec” ni le priznanje, ampak tudi zaveza do zaposlenih. Podjetje se posveča številnim področjem, od skrbi za fizično in psihično zdravje zaposlenih do pravičnega nagrajevanja, sodelovanja v dobrodelnih akcijah in nudenja pomoči lokalnim skupnostim v primeru naravnih nesreč. “To prispeva k boljši skupnosti in prinaša občutek osebnega izpolnjenja,” je povedal predstavnik podjetja.

Podjetje skrbi za zeleno, zdravo in prijazno delovno okolje, kjer se spodbuja socialni čut in dobri medosebni odnosi. Vpeljali so Etični kodeks, ki zaposlenim nudi jasna navodila o tem, kako ravnati v določenih situacijah, z namenom zmanjšanja moralne dileme in povečanja zaupanja v organizacijo.

Trajnostni razvoj in zadovoljstvo zaposlenih

Tovrstni pristopi ne zagotavljajo le trajnostnega razvoja podjetja, temveč tudi boljše počutje in zadovoljstvo zaposlenih. “Tako lahko vsak zaposleni resnično prispeva k uspešnosti in družbeni odgovornosti podjetja,” je zaključil predstavnik podjetja.

Foto: Žiga Intihar

Portal24