Sladko-pikanten piščanec iz voka z ananasom

ByAna Koren

27. oktobra, 2022
Sladko-pikanten piščanec iz voka z ananasom

Jedi iz voka so hitre, preproste, barvite z bogatimi okusi. Tokrat bomo pripravili sladko-pikantno jed iz voka, glavni sestavini sta piščanec in ananas. Jed je popolna kombinacija svežine ananasa in pikantnosti sladkega čilija, uravnovesi ju pridih sojine omake in kančkom arašidovega masla. Za pripravo jedi potrebujete okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili dva obroka.

Sestavine, ki jih boste potrebovali

  • 300 g piščančjega filej
  • 150 gramov bučk
  • 1 srednje velik korenček
  • četrt svežega ananasa
  • 1 žlica arašidovega masla
  • Sladka čili omaka
  • Teriyaki
  • Sladka sojina omaka
  • sol, kajenski poper
  • 200 g riža, za prilogo

Postopek priprave:

Po navodilih proizvajalca dajte kuhat riž.

Piščančji file narežite na srednje velike kocke. Bučke očistite in narežite na tanke trakove.

Olupite in narežite korenček, prav tako ananas.

V voku segrejte olje.

Popecite meso in dodajte korenje, bučko in po 1 minuti ananas. 

Vse sestavine pražimo toliko časa, da rahlo ovenejo (opomba – zelenjava naj bo na koncu napol surova).

Sladko čili omako, teriyaki in sladko sojino omako dodajte tako, da vedno dodate dvakrat več naslednje sestavine kot prejšnje.

Dodajte arašidovo maslo in dobro premešajte, da se stopi.

Na koncu dodajte ščepec soli in žličko kajenskega popra. 

Postrezite ob rižu.

Dober tek!

Foto: iStock (fotografija je simbolična)