Slastna italijanska klasika – kaneloni z mesom

ByAna Koren

4. aprila, 2023

Slastna italijanska klasika – kaneloni z mesom

To je recept za slastno italijansko klasiko – kanelone z mesom. Ta recept za kanelone z mesnim ragujem najbolje predstavlja italijansko hrano. Kanelone napolnimo z bogatim, počasi kuhanim ragujem in jih prelijemo s kremastim bešamelom in izdatno količino parmezana ter pečemo, dokler ne dobijo lepe zlate barve.

Za pripravo te jedi boste potrebovali okoli dve uri in pol. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije.

Sestavine, ki jih boste potrebovali

Kaneloni

  • kanelonov,
  • 10 g naribanega sira Parmigiano Reggiano.

Ragu

  • 3 žlice oljčnega olja,
  • 500 g mešanega mletega mesa,
  • čebula, drobno sesekljana,
  • 2 stroka česna, narezana na rezine,
  • palčka zelene, drobno sesekljane,
  • 100 ml kakovostnega rdečega vina,
  • 1 lovorjev list,
  • 800 g narezanih paradižnikov v pločevinkah,
  • 75 ml polnomastnega mleka,
  • sol,
  • sveže mlet poper.

Bešamel omaka

  • 25 g masla,
  • 25 g moke,
  • 1 lovorjev list,
  • 380 ml polnomastnega mleka, toplo,
  • 1 ščepec muškatnega oreščka,
  • sol,
  • nekaj kapljic alkoholnega kisa.

Postopek priprave:

V večjo ponev dajte dve tretjini oljčnega olja in zlato rjavo prepražite mleto meso.

Mleto meso vzemite iz ponve in dodajte preostalo olje skupaj s čebulo, česnom, zeleno in ščepcem soli. Pražite, dokler se ne zmehča, približno 8 minut.

Dodajte mleto meso nazaj v ponev skupaj z vinom in lovorjevim listom. Kuhajte, dokler se vino ne zmanjša za polovico, nato dodajte paradižnik in mleko. Na majhnem ognju se naj kuha 1 uro.

V tem času pripravite bešamel. V ponvi segrejte maslo in moko ter mešajte, dokler ne dobite testa (temu se reče roux). Roux kuhajte približno minuto, da se izognete mokastemu okusu omake.

Postopoma vmešajte toplo mleko, da ne bi nastale grudice. Dodajte lovorov list, muškatni orešček in ščepec soli ter ob stalnem mešanju kuhajte 5 minut, da se zgosti.

Ko je ragu pripravljen, mora imeti gosto žametno strukturo. Ko ste s teksturo zadovoljni, segrejte pečico na 180°C.

Za polnjenje kanelonov boste potrebovali cevno vrečko z relativno široko odprtino. Vse kanelone napolnite z nadevom, nato pa preostanek raguja z žlico položite v posodo ob robovih testenin.

Nato prelijemo z bešamelom in potresemo z naribanim parmezanom.

Kanelone pecite 40-50 minut, da zlato porjavijo in se lepo zapečejo.


Dober tek!

Princesa.si Foto: Freepik