Slastna juha polna zelenjave, čičerike in obogatena s parmezanom
Ta barvita juha je polna čičerike in zelenjave in je enostavna za pripravo. Vse sestavine je treba dati v lonec in počakati, da se dovolj zmehčajo. Tisto, kar naredi to juho posebno, je mešanica rožmarina, parmezana, limonine lupinice in popra, ki jo dodate na koncu priprave.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- nekaj nageljnovih žbic
- ½ čebule
- 450 g suhe čičerike (čez noč namočeno in odcejeno)
- 1 vejica rožmarina
- 1 čajna žlička drobno sesekljanega rožmarina
- 3 stroki strtega česna
- 1 lovorjev list, posušen
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- Sol, po okusu
- 1 majhna lupinica parmezana
- 50 g sveže naribanega parmezana
- 200 g narezanih paradižnikov, svežih ali konzerviranih
- 1 korenček, narezan na kolobarje
- 2 stebli zelene, sesekljani
- naribana lupinica ene limone po okusu
- ¼ čajne žličke popra
- 1,2 l vode
Postopek priprave:
V čebulo zapičite nageljnove žbice, nato pa čebulo dajte v lonec skupaj s čičeriko, vejico rožmarina, česnom, lovorovim listom, oljčnim oljem, soljo in sirno lupinico. Prilijte 1,2 litra vode in zavrite. Ogenj zmanjšajte, pokrijte in tako kuhajte eno uro oziroma toliko časa, da se čičerika zmehča.
Dodajte paradižnik, korenje in zeleno, napol pokrijte in dušite približno 25 minut, da se zelenjava zmehča. Medtem, ko juha vre, v manjši posodici zmešajte sesekljan rožmarin, nariban parmezan, limonino lupinico in poper.
Juho začinite po okusu potresite z mešanico parmezana, limone in rožmarina.
Dober tek!
Ne spreglejte…
Piščančja juha s kokosovim mlekom in karijem
Piščančja juha s kokosovim mlekom in karijem je podobna vietnamski pho juhi z riževimi rezanci. Torej je tudi ta juha polna okusov in malce pikantna. Za tiste, ki niso ljubitelji pekoče hrane, ni nevarna, saj je polna tudi sveže zelenjave, ki prinaša osvežitev… več tukaj.