Slastni ocvrti čebulni obročki, hrustljava predjed ali priloga

ByAna Koren

13. januarja, 2023

Slastni ocvrti čebulni obročki, lahko so tako predjed kot hrustljava priloga

Hrustljavi ocvrti čebulni obročki so priljubljen prigrizek in priloga, v kateri ljudje po vsem svetu uživajo že dolgo časa. Običajno so sestavljeni iz čebule narezane na obročke, ki jih pomočimo v testo ali drobtine in nato ocvremo na olju.

Pogosto jih postrežemo kot prilogo k mesnim jedem, dovolj okusne pa so tudi kot prigrizek ali predjed. Enostavne za pripravo in bodo vedno navdušile množice, zakaj ne bi preizkusili našega recepta in se prepričali, kako okusna je lahko ta jed! Vse kar potrebujete je nekaj osnovnih sestavin in nekaj vroče maščobe za cvrtje.

Zberite sestavine

Po receptu za 6 oseb potrebujete šest večjih čebul, 100 g gladke moke, 60 ml sladke smetane, sol, poper, 3 jajca, 100 g naribanega sira, 5 žlic masti za praženje, 30 g stopljenega masla in žlico gorčice. Ko imate vse, kar potrebujete, se lotite priprave čebule. Čebulo očistite in prečno narežite na približno 1 cm debele kolobarje.

Nato v srednje veliki skledi zmešajte moko, sladko smetano, sol, poper in jajca. Vse skupaj mešajte toliko časa, da se sestavine dobro povežejo. Nato dodajte nariban parmezan in še enkrat dobro premešajte.

Začnite cvreti

Zdaj je čas, da v veliki ponvi segrejete maščobo. Ko se maščoba segreje, začnite cvreti! V gosto zmes pomakajte narezane čebulne kolobarje, da so popolnoma prevlečeni, nato jih vzemite ven in odcedite. V segreto maščobo položite v testo namočene čebulne kolobarje in pražite, da so lepo zlato zapečeni in hrustljavi.

Končane čebulne obročke poberite iz olja in jih položite na papirnate brisače, ki bodo vpile odvečno maščobo.

Nazadnje v majhni posodici zmešajte stopljeno maslo in gorčico, zmes lahko uporabite kot omako.

Ne glede na to, ali jih čebulne obročke postrežete kot prigrizek, prilogo ali predjed, bodo zagotovo vsem všeč.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Recept za najbolj zdrav kruh, pripravite ga doma

Če je edina stvar, ki vam preprečuje, da bi jedli bolj zdravo to, da se ne morete odreči kruhu, se morate naučiti, kako doma pripraviti Ezekielov kruh. Priprava tega zdravega in hranljivega kruha sicer zahteva malo več truda, a rezultati so vredni tega.

Ezekielov kruh ima svetopisemsko ime zaradi dela, ki pravi: “Vzemite pšenico in ječmen, fižol in lečo, proso in piro; dajte jih v skledo in uporabite za pripravo kruha.” Te sestavine tvorijo osnovo Ezekielovega kruha a, ko pripravljate svoj kruh ste lahko zelo domiselni… več tukaj.