Enostavni ovseni kolački z jabolki in bananami brez glutena

ByAna Koren

12. maja, 2023
[Foto: Pixabay]

Enostavni ovseni kolački z jabolki in bananami brez glutena

Slastni ovseni kolački z jabolki in bananami brez glutena po navdihu Mirande Kerr so pravo razkošje okusov. Njihova priprava pa je tako zelo, zelo enostavna. Iz navedenih količin bose dobili šest porcij. Za pripravo kolačkov boste potrebovali slabo uro časa.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 180 g ovsenih kosmičev
  • 10 g pecilnega praška
  • 3,5 g sode bikarbone
  • 7,5 g cimeta v prahu
  • 60 ml medu
  • 30 g chia semen
  • 60 ml kozjega jogurta
  • 130 ml jabolčnega soka
  • 2 jajci, rahlo stepeni
  • 1 beljak
  • 60 ml kokosovega olja
  • 2,5 g stroka vanilije v prahu
  • 2 veliki jabolki, olupljeni in naribani
  • 2 zreli banani
  • 130 g sesekljanih orehov

Postopek priprave:

V kuhinjskem robotu zmeljite oves do konsistence, podobne moki. Enako storite z orehi. V veliki posodi za mešanje zmešajte mlete ovsene kosmiče in orehe, pecilni prašek in sodo bikarbono.

V ločeni skledi stepite jajca in beljak. Vmešajte jogurt in jabolčni sok.

V manjšem loncu zmešajte kokosovo olje, cimet, vanilijo in med ter na majhnem ognju segrevajte, dokler ne dobite konsistence sirupa.

Medeni sirup zmešajte z jajčno mešanico.

Mokro zmes dodajte k suhi, ter počasi vmešajte jabolko in banane.

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač za kolačke obložite s papirnatimi podlogami ali jih rahlo namastite. Napolnite jih s pripravljeno zmesjo za kolačke, tako da so 3/4 polni.

Pecite 40 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino kolačka, ne izstopi čist.

Mafine pustite 15 minut, da se ohladijo.

Pred serviranjem potresite s cimetom, dober tek!

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Kolački, recept za najboljše in najokusnejše

Ti kolački so preprosti in zelo okusni in so kot nalašč za rojstne dneve, piknike ali nekaj hitrega, ko si zaželite kaj sladkega. Temu osnovnemu receptu lahko dodate karkoli želite, od borovnic, čokoladnih koščkov in podobno. Okrasite jih s smetano ali prelivom po želji!… več tukaj.