Slastni ravioli z rikoto, limono in baziliko

ByA.K.

16. januarja, 2024
Foto: Ravioli Portal24 (AI)

Slastni ravioli z rikoto, limono in baziliko

Vse več ljudi si želi preizkusiti nove okuse in eksperimentirati v kuhinji. Tokrat vam predstavljamo recept za okusne raviole z rikoto, svežino limone in aromatično baziliko. Ta jed bo razvajala vaše brbončice in vas popeljala na kulinarično potovanje v sredozemsko kuhinjo.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • Število porcij: 2

Ravioli:

  • 1 rumenjak,
  • 1 celo jajce,
  • 60 g blanširane mešane blitve (pire),
  • 1 ščepec soli,
  • 100 ml olivnega olja,
  • 180 g pšenične moke.

Nadev:

  • 200 g rikote,
  • 1 ščepec soli,
  • svež limonin sok,
  • limonina lupina.

Navodila za pripravo:

  1. Zamesimo testo: Za testo najprej zmešamo vse suhe sestavine (moko in sol). Nato v ločeni posodi zmešamo jajce, rumenjak, pire iz blitve in olivno olje. Dodamo suhe sestavine ter vse skupaj nežno premešamo. Testo pustimo počivati vsaj pol ure.
  2. Pripravite nadev: Za nadev iz rikote dodajte limonino lupinico, nekaj kapljic limoninega soka, ščepec soli, popra in olivnega olja. V blenderju pripravimo pesto iz bazilike, kjer zmešamo baziliko, malo olivnega olja, parmezan in popečene pinjole.
  3. Oblikujte raviole: Razvaljamo testo na debelino 3 mm in ga nadevamo z rikoto. Nato oblikujemo raviol, pri tem pa s čisto malo vode potegnemo prst po testu in nalepimo testenino.
  4. Kuhanje, dokončajte na ponvi: Raviole kuhamo v vreli vodi 2 minuti. Nato jih prestavimo v ponev, kjer dodamo malo vode za kuhanje, nekaj masla in pripravljen pesto iz bazilike, olivnega olja, pinjol in parmezana.

Vaša okusna jed je pripravljena, postrezite vroče! Dober tek!

vir; Foto: Portal24 (AI)