Slastni široki rezanci z masleno bučo in muškatnim oreščkom

ByAna Koren

17. novembra, 2022
Slastni široki rezanci z masleno bučo in muškatnim oreščkom

Slastni široki rezanci z masleno bučo in muškatnim oreščkom. Preprosta a tako zelo dobra omaka za testenine iz maslene buče se pravzaprav dobro ujame z vsemi vrstami testenin, a je naravnost idealna za tagliatelle (široke rezance). Ta razkošen, kremast obrok je nežno začinjen z muškatnim oreščkom, cimetom in nageljnovimi žbicami. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli eno uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili dva obroka.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:
  • 50g nesoljenega masla
  • ½ žlice oljčnega olja
  • 3 šalotke, zelo drobno sesekljane
  • 100–200 ml vroče zelenjavne osnove
  • 350 g olupljene in očiščene maslene buče , narezane na 1 cm/½ in velike kocke
  • 2 ščepca naribanega muškatnega oreščka
  • 2 ščepca mletega cimeta
  • 2 ščepca mletih nageljnovih žbic
  • ščepec mletega črnega popra
  • 6–8 mladih listov žajblja, natrganih
  • 150 g tagliatelle
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • sveže nariban parmezan 
  • sol
Postopek priprave:

V večji ponvi raztopite tretjino masla z oljem in pražimo šalotko 2–3 minute. Dodajte žlico jušne osnove in ščepec soli ter ponev pokrijemo s pokrovko. Kuhajte na zmernem ognju 10 minut, pri tem pazite na omako. Po potrebi dodajte malo jušne osnove.

Dodajte bučo in kuhajte 40 minut, pogosto mešajte, dodajte malo juhe, ko je ponev videti suha.

Ko je buča mehka, jo z vilicami razdrobite, da dobite kašo. Dodajte začimbe in žajbelj ter počasi kuhamo naprej.

Tagliatelle skuhajte v loncu z vrelo slano vodo po navodilih na embalaži.

Ko so testenine gotove, prihranite skodelico vode in jih odcedite. V omako po malem dodajajte tagliatelle in po vsakem dodajanju dobro premešajte. Dodajte malo smetane, preostalo maslo in vodo od testenine. Počasi dodajajte, dokler ni lepo povezano.

Postrezite posipano z naribanim parmezanom, dober tek!

Vir in foto