Slastno začinjeno pečeno korenje z obilo parmezana
Ko boste poskusili to pečeno korenje, začinjeno z olivnim oljem in zabeljeno s parmezanom se boste zagotovo spraševali zakaj ga niste pripravili že prej. Ko se pečejo se njihov okus koncentrira in postanejo sladki. Ko sladko pečeno korenje združite z s parmezanom in kančkom limone in dobili boste izjemno okusno neustavljivo jed, ki jo boste pripravljali znova in znova vračali.
Trik tega recepta je dodajanje parmezana v dveh fazah. Najprej boste nekaj parmezana korenju dodali tik pred peko, da se stopi v korenje, ko postane mehko. Potem boste sir dodali še, ko ga boste vzeli iz pečice. Takrat boste dodali še malo limoninega soka, nekaj svežega peteršilja.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 15 manjših korenčkov (olupljenih in narezanih na četrtine)
- strok česna, drobno sesekljanega
- 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
- 200g naribanega parmezana
- sol
- Sveže mleti črni poper
- 2 žlici svežega limoninega soka
- 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
Postopek priprave:
Pečico segrejte na 230°C. Korenje operite in očistite ter narežite prečno in po dolgem ( na četrtine). Daljše korenčke po dolžini še razpolovite
Na velik pekač obložen s peki papirjem stresite korenje s česnom, oljem, 100g parmezana, 1/2 čajne žličke soli in nekaj mletega popra. Razporedite v en sloj.
Pecite korenje, dokler se ne zmehča in mestoma karamelizira, 25 do 30 minut.
Prenesite korenje na krožnik. Prelijte z limoninim sokom. Potresite s peteršiljem in preostalo polovico parmezana ter premešajte, da se združi.
Dober tek!
Vir Foto: Pexels
Ne spreglejte…
Kaj je šalotka in v katerih jedeh je najboljša
Šalotka je botanična sorta čebule. Videti je kot majhna čebula in z dobrim razlogom je šalotka ena od sort čebule in je del iste družine kot česen, mlada čebula, por in drobnjak. Drobnjak je blažji in slajši od čebule, ni pa tako blag kot por ali tako močan kot česen… več tukaj.