Slavna igralka s hudo boleznijo živi brez dohodka

ByAna Koren

1. maja, 2023

Slavna igralka s hudo boleznijo živi brez dohodka

Ameriška igralka Shannen Doherty, zvezdnica serije “Beverly Hills, 90210″, je sporočila, da se po enajstih letih zakona ločuje od tretjega moža. ”Edini ljudje, ki si zaslužijo mesto ob nas v našem življenju, so tisti, ki nam izkazujejo ljubezen, dobroto, prijaznost in popolno spoštovanje,” se glasi poslovilno sporočilo. 52-letne ameriške igralke Doherty ga je napisala svojemu tretjemu možu. Od fotografa Kurta Iswarienka se po enajstih letih in pol zakona ločuje.

Leslie Sloane, igralkina agentka za odnose z javnostmi, je za ameriško revijo People povedala: “Ločitev je bila zadnja stvar, ki si jo je Shannen želela in o kateri je razmišljala. Potem pa preprosto ni šlo drugače in ločitev je bila zanjo edini izhod v trenutni situaciji.” Kot izhaja iz sodnih dokumentov, je igralka januarja letos vložila zahtevo za ločitev. Od tretjega moža zahteva plačilo mesečne preživnine. Zvezdnica nekoč izjemno priljubljene serije “Beverly Hills, 90120” je namreč trenutno brez stalnega dohodka.

Igralka se že leta bori z rakom

Igralka, ki je zaslovela z vlogo Brende v uspešnici devetdesetih, se že leta bori z rakom na dojki. Maligna bolezen se ji je ponovno vrnila, potem, ko se je leta 2017 umiril. Ker nesreča nikoli ne pride sama, je nedavno sporočila, da ji igralski sindikat SAG-AFRTA ni hotel pokriti zdravstvenih stroškov. Vzrk je bil, ker v preteklem letu ni zaslužila 26.470 dolarjev. To je najmanj, da bi bila upravičena do zdravstvenega zavarovanja.

Shannen Doherty je zapisala: “Delam že od desetega leta in redno plačujem članarino sindikatu in, ko zaradi bolezni ne morem več snemati, se nihče ne zmeni zame. Mislim, da lahko naredimo bolje za vse naše člane.” V izjavi je pozvala predsednico SAG-AFTRA Fran Drescher, naj spremeni pravila zdravstvenega varstva sindikata.

“Pravica do zdravstvenega zavarovanja ne sme biti vezana na višino dohodka v zadnjem letu, saj smo na ta način vsi obsojeni, da v boju z dolgotrajno in hudo boleznijo ostanemo brez pravice do zdravljenja,” je dodala Doherty. Shannen je 12. aprila praznovala 52. rojstni dan. Informacije o svojem zdravju redno deli s svojimi sledilci na Instagramu.

Princesa.si Foto: Pexels