Slika zmedla ljudi, koliko konj je res na sliki?

ByA.K.

4. januarja, 2023

Slika zmedla ljudi, koliko konj je res na sliki, pet ali sedem?

Slika umetnice Bev Doolittle Pintos je prevzela internet in sprožilaa burne razprave o tem, koliko konj je res na sliki. Slika prikazuje skupino kostanjevih konj na ameriškem jugozahodu. Pri slikanju slike v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je Doolittle uporabila “črto, barvo in vzorec” kot glavno orodje za ustvarjanje “optičnih iluzij in skritih podob”.

“Črte snega v skalah se zlijejo z belimi črtami na konjih v Pintosu. Barvni vzorci na konjih so enaki kot na skalah za njimi. Uporaba istih linij, barve, oblik in vzorcev na konjih v ozadju Bev Doolittle skriva konje na sliki in potruditi se moramo, da jih najdemo,« pojasnjuje Art Discovery.

Poznavalci trdijo, da jih je sedem

Slika je bila od takrat naložena na spletno stran Kids Environment Kids Health Nacionalnega inštituta za okoljsko zdravje. Eden od strokovnjakov inštituta je ugotovil, da je na sliki skupaj sedem konj, čeprav je Doolittle sama trdila, da jih je pet. Na spletni strani so zapisali:

“Slišali smo, da bi moralo biti na sliki prikazanih 7 konjev (vključno z nekaterimi delnimi konji, kot sta konjeva glava in zadnjica). Če ne vidite sedmih, morda to šaljivo sporočilo enega od naših najboljših znanstvenikov (in uganka strokovnjaki) bodo pomagali:

“Mislim, da pomaga vedeti, da jih iščemo sedem. V tem primeru vidim enega na levi, ki gleda ven, na sredini pa so štirje obrazi združeni tesno skupaj. V tej skupini rjavi nos enega (drugega z leve) pokriva desno stran obraza enega ki je zgrbljen nad najnižjo. Desno je postrani stoječi konj, nad njim pa zadnji del sedmega. Razen če haluciniram.”

Vendar se ne razburjajte preveč, če ne vidite točno sedmih konj. Inštitut zagotavlja, da če “še vedno ne vidite več kot pet ali šest konj (vsaj delno)”, ste v večini. Vendar je večina ljudi, vključno z avtorico slike, dejala, da vidijo samo pet konj.

Foto: Twitter