Slišimo: Pokvarjeni Bandelli se rine na funkcijo direktorja državne firme DRI. A tudi, če bi Marko Bandelli javno zagotavljal, da bo celotno lastništvo svojega podjetja prenesel na ženo Andrejo Bandelli, je to seveda čisti blef, saj ožji sorodniki v pravnem prometu avtomatično veljajo za tako imenovane “povezane osebe”, je svoj današnji zapis na Požareport začel avtor vrstic, Bojan Požar.

13 septembra – po izredni seji državnega zbora, je Marko Bandelli postal minister za kohezijo v vladi Marjana Šarca. Točno dva meseca kasneje, 13. novembra, sta ga Šarec in Bandellijeva strankarska šefica Alenka Bratušek, odpikala. Marko Bandelli kot propadli politik* velja tudi za primer človeka brez pravega ponosa in trdne hrbtenice. Že od novembra 2018, ko je moral odstopiti kot minister za kohezijo v vladi Marjana Šarca (laži o tem, kako “otroci jočejo“), no, zdaj se pa kaže tudi kot precej pokvarjen, saj evidentno ter brutalno zlorablja zakonske možnosti denarnega nadomestila za tiste neizvoljene poslance, ki ne morejo dobiti nove službe, nam spomin osveži Požareport.

Bandelli je namreč solastnik družinskega poslovnega imperija, ki letno prinaša več milijonov evrov prihodkov, poleg tega se je on sam pogosto postavljal, kako uspešen in bogat da je (vir). Slednje pa pomeni, da se lahko bogataš Marko Bandelli nemudoma ter zlahka znova zaposli v svoji firmi.

Požar nadaljuje, toda »Bandelli, ki pravkar nonšalantno črpa še zadnje davkoplačevalske evre iz proračuna državnega zbora, cilja in se rine… več TUKAJ.

Foto: Mirko Mayer Twitter