Slovaški minister Orbanu: Zate imam samo eno sporočilo – *ebi se

ByAna Koren

23. februarja, 2023 , , ,
Viktor Orban [Foto: Zajem zaslona]

Slovaški minister Orbanu: Zate imam samo eno sporočilo – *ebi se

Slovaški minister Kačer je na Facebooku precej ostro obračunal z madžarskim predsednikom Viktorjem Orbanom. Po tem, ko je madžarski premier Viktor Orban izjavil, da vojna v Ukrajini ni madžarski problem, se strasti v odnosih med Budimpešto in nekaterimi evropskimi uradniki še kar niso polegle. Med tistimi, ki so se odzvali na Orbanove izjave, je tudi vodja slovaške diplomacije Rastislav Kačer. Kačer je Orbana kritiziral na Facebooku in mu sporočil, da so njegova stališča “moralno nesprejemljiva”.

“Čez vikend je karpatski prerok rekel, da to ni naša vojna. Je ‘samo vojaški spopad med dvema slovanskima državama’. Pustiti jih moramo pri miru, izolirane. Pravzaprav naj Rusi hitro pobijejo Ukrajince. Ne skrbi. Kako nagnusno. Kako patetično. Kako nekrščansko,” je zapisal Kačer.

Orbana označil za karpatskega zaveznika ruskih agresorjev.

“V nečem se strinjam z njim. Dobave orožja Ukrajini podaljšujejo konflikt in odlagajo mir. Največja dobaviteljica orožja Ukrajini je Rusija. Že leto dni odkrito napadajo Ukrajino in tam odlagajo orožje. Mir bo v tistem trenutku, ko bodo Rusi nehali dobavljati orožje in spakirali domov,” je zapisal vodja slovaške diplomacije. Na koncu je dejal, da ima sporočilo za vse ruske kolaborante in uporabil kletvico v ruskem jeziku.

“Smo del razvitega sveta, nočem, da delamo kot Orban. To bi bil naš propad. Imam samo eno sporočilo za Putinove sodelavce, predvsem za tiste v Karpatskem bazenu, za vse tiste, ki si želijo miru za ceno uničenja Ukrajine – jebite se,” je zapisal vodja diplomacije.

Na njegov odziv so se odzvali tudi Madžari, med tistimi, ki so se oglasili je bil tudi vodja zunanjepolitičnega odbora in soustanovitelj vladajoče stranke Fidesz Zsolt Nemeth, ki je slovaškemu ministru svetoval obisk psihiatra. “Moram reči, da me zelo skrbi njegovo duševno zdravje. Svetoval bi mu, naj nemudoma obišče psihiatra,” je dejal Nemeth.

vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Giorgia Meloni kritizirala Putinov govor: “To je bila propaganda”

Italijanska premierka Giorgia Meloni je ob obisku v Kijevu, govor ruskega predsednika Vladimirja Putina ocenila za “propagando”. Meloni je ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu obljubila nadaljnjo podporo Italije… več tukaj.