Slovence očitno lahko vsakdo po dolgem in počez nategne

ByUredništvo

20. oktobra, 2022
Milena Miklavčič [Foto: osebni arhiv)

Slovenske medije občasno polnijo tudi ”hepihepi” članki, v njih pa lahko beremo o številnih naivnežih, ki so jih poklicne barabe okradle in jim preko mamljivih obljub pobrale vse, kar so imeli. Največkrat so jih slekli tudi do kosti.

Eden zadnjih člankov govori o podjetni Ptujčanki, ki naj bi v Združenih arabskih emiratih predavala o plemenitenju denarja, naivnežem v domačih logih pa je pobrala kar 14 milijonov evrov!

Na območju celotne Slovenije v zadnjem času beležijo več kaznivih dejanj goljufij, pri čemer so žrtve predvsem starejši. Barabini se jim predstavijo kot policisti in jih prepričajo, da gredo v banko po denar, oni pa potem ”preverjajo”, če je le-ta pristen.

Pred dnevi je Postojnčan prejel sumljivo elektronsko pošto, za katero je sprva verjel, da mu jo je posredovala Pošta Slovenije. V prepričanju, da plačuje stroške poštnine v znesku 2,87 evra, je v obrazec vnesel podatke o plačilni kartici, s čimer je storilcem omogočil dostop do spletne banke. Šele po prejemu SMS-sporočila, ki mu je sporočil, da je bil znesek nakazan v tujino, je ugotovil, da gre za prevaro.

Po družabnih omrežjih kroži brez števila reklam, ki obljubljajo nemogoče. Najbolj zanimive so tiste, ki nas prepričujejo, da se lahko z določenimi ”postopki” pomladimo, da postanemo še celo bolj fit, kot smo bili pri dvajsetih.

Dr. Vesna V. Godina je v zadnji OnaPlus lepo povedala: “In strašno je, da ženske mislijo, da je to, kar počnejo kot potrošnice oziroma odvisnice od socialnega aplavza, svoboda. Pa ni. Je nova oblika suženjstva.”

Tako kot ona sem tudi sama sveto prepričana, da mi je bog dal dovolj pameti, da se mi ne zdi največji življenjski dosežek to, da mi kdo reče, da sem videti mlajša, kot sem v resnici.

Dušan B., eden od komentatorjev na FB, pravi: “Dokler nešteto bedakov naseda raznim “nagradnim igram”, resno razmišljam, da bi pri toliko naivnežih tudi sam z lahkoto obogatel. Če si glup, si pač glup. Kje je problem?”

Pravite, da vsakdanje naivnosti, ki smo jim priča, nimajo nobene povezave z naivnostjo, ki jo kažemo na političnem odru? O, imajo, imajo! Vsak, ki ima pet minut časa, lahko Slovence nategne po dolgem in počez!

Do nedeljskih, ko se bomo odločali, kakšnega predsednika bomo imeli v naslednjem mandatu, nas loči le še nekaj dni.

Ko gledam, kdo vse so kandidati in ko poslušam komentarje ”za” in ”proti”, me boli srce. Spoznanje, da se v 80 letih nismo čisto nič naučili, je zelo boleče. Vedno znova dovoljujemo, da nas vodijo žejne čez vodo.

Dovoljujemo, da manipulirajo z nami. Počutim se kot v marionetnem gledališču, kjer se zdi, da se nam tisti, ki držijo človeške lutke na vrvicah, nesramno režijo v obraz.

V bistvu se lahko. Na svoji strani imajo mainstream medije in z njihovo pomočjo spreminjajo tudi ”vodo v vino”, ljudje pa ploskajo, prepričani, da je vse res, kar jim govorijo!

Žalostno je, da se pri zadnjih parlamentarnih volitvah nismo ničesar naučili. Imamo najdražjo elektriko v EU, zaprt je tudi TEŠ, ker so ”strategi” pozabili naročiti premog? Z bliskovito naglico drsimo proti dnu. Vlada se iz ljudi norčuje, se spomnite, kako so nas pošiljali na morje, če zbolimo za covidom, upokojencem ponuja 5 evrov dodatka zaradi draginje! 5!

Še opazili ne bomo, kdaj bo cela država postala kot ”Kordiševa njiva”. Veliko dela za nič plačila. Eden od komentatorjev, APMMB2, je zapisal: “Morda smo imeli še kakšno možnost prej, preden je nastopila svoboda. V svobodi pa nimamo nobene možnosti več.”

Resno se sprašujem, kdo pri zdravi pameti bi volil človeka, ki mu je pri srcu množični morilec, ki je na svetovni lestvici podobnih morilcev uvrščen na 10. mesto? Kdo pri zdravi pameti bi mirno gledal, da se politiki javno klanjajo raznim ”kidričem”, ki imajo še zmeraj spomenike sredi Ljubljane?

Kdo pri zdravi pameti bi sploh vrgel oko na kandidata, ki se je še včeraj sprehajal s sliko južnoameriškega zločinca in terorista na majici, ki je bil odgovoren za mučenje in smrti več milijonov ljudi?

Slovenci vse to ignorirajo, ker so jim mediji že do te mere oprali glave, da bi- če bi mediji to namignili- v ”dobrobit tako imenovanega ljudstva” položili roko celo nase?

Še nekaj: pravijo, da za levico navijajo predvsem mladi. Res? Hvala vam, starši, da ste gledali stran in mižali, ko so v srca vaših sončkov nalivali strupa.

Dante Alighieri je zapisal: “Za tiste, ki so v času etične krize nevtralni, je pripravljen najtemnejši prostor v peklu.” Naj se izpolni, kar je bilo zapisano.

MM, tista, ki posluša in piše.

Več o avtorici TUKAJ

Opomba: Mnenja avtorice niso nujno tudi mnenja Uredništva