Slovenec predstavil močnejši avtomobil od Rimčeve Nevere

ByAna Koren

16. septembra, 2023 ,

Slovenec predstavil močnejši avtomobil od Rimčeve Nevere

Aljoša Tušek in njegova ekipa so očitno zelo zaposleni v ozadju, saj so pravkar objavili nov model avtomobila, imenovanega Aeon, ki je na voljo v dveh konfiguracijah: električni (Aeon E) in hibridni (Aeon H).

Aeon E je popolnoma električni avtomobil, ki po dostopnih podatkih razvije preko 2500 KM in tehta manj kot 1600 kg, kar mu daje odlično specifično moč 1,7 KM/kg. Po drugi strani pa je Aeon H priključni hibrid, ki kombinira bencinski motor V8 z elektromotorjem in razvije preko 1950 KM pri teži 1480 kg, kar mu daje specifično moč 1,3 KM/kg.

Tušek in njegova ekipa so poudarili, da njihov cilj ni konkurenčnost hiperšportnikom, ampak prevlada na sceni hiperavtomobilov z izdelkom, ki je prilagojen vsakemu posameznemu lastniku, da bi ustvarili neprimerljivo povezavo. To poudarjajo tudi v uradni izjavi na njihovi spletni strani, kjer pravijo, da vsako vozilo individualno prilagodijo svojemu lastniku, kar jim omogoča, da se vsako vozilo počuti resnično unikatno.

AEON naznanja novo zarjo v proizvodnji hiperavtomobilov, s personalizacijo v ospredju. Vsako vozilo je individualno prilagojeno svojemu lastniku, da se ustvari vez brez primere. Naš koncept lansiranja omogoča strankam, da popolnoma prilagodijo notranjost vozila. To nas loči od drugih dobaviteljev po vsem svetu in zagotavlja, da je vsako vozilo resnično unikatno.

Aljoša Tušek, direktor in ustanovitelj podjetja Tushek.

V izjavi so tudi poudarili, da je njihov cilj predefinirati trg in zasenčiti uveljavljene konkurente z drznim inženiringom in neusmiljenim prizadevanjem za odličnost. Oba modela sta izdelana v ekskluzivnih omejenih izdajah in imata najsodobnejši pogonski sklop TDED.

Ob koncu izjave so napovedali, da bodo v naslednjih dveh tednih izdali celotno sporočilo za javnost, ki bo razkrilo več podrobnosti o AEON-ovi prelomni aerodinamiki, programu CCEI, specifikacijah zmogljivosti in proizvodnih načrtih za prihodnja leta.

Skupno sporočilo za javnost in izjave Aljoše Tuška kažejo na to, da je Tushek resno zavezano k inovacijam in personalizaciji, kar bi lahko bil ključni dejavnik, ki bi jim omogočil, da se uveljavijo kot vodilni igralec na trgu hiperavtomobilov.

vir Foto: Tushek Portal24