Slovenija bližje Euro 2024: Nogometni junaki blesteli v Stožicah

V razprodanih Stožicah je slovenska nogometna reprezentanca osvojila zmagovite tri točke, saj je s 3:0 premagala Finsko. To je bila že peta zmaga v tekočem ciklusu kvalifikacij za Euro 2024, ki Slovenijo postavlja na vrh skupine H in ji približuje uvrstitev v Nemčijo.

V prvi polovici tekme je Benjamin Šeško, nogometaš iz Leipziga, postavil Slovenijo v udobno vodstvo z dvema goloma, ki sta zaznamovala tekmo. Prvi gol je padel po enajstmetrovki, ki jo je izsilil Andraž Šporar. Šeško je s samozavestnim strelom premagal finskega vratarja Lukasa Hradeckyja.

Finci so pokazali nekaj življenja, ko so v sredini prvega polčasa vzpostavili ravnotežje, vendar je njihova obramba hitro pokleknila pred nadaljnjimi pritiski slovenske ekipe. Šeško je ponovno zadel, tokrat po ukradeni žogi in lepi podaji od Šporarja, ki je vodila do drugega gola in Slovenijo postavila v trdno vodstvo.

Drugi polčas

V drugem polčasu je slovenska ekipa nadaljevala z agresivno igro. Kljub temu, da so Finci imeli svoje priložnosti, je bila slovenska obramba, z Janom Oblakom na čelu, čvrsta in neomajna. Še več, slovenski vratar je večkrat pokazal, zakaj velja za enega najboljših na svetu, s ključnimi obrambami, ki so ohranjale vodstvo Slovenije.

Kljub zamenjavi Šeška v drugem polčasu, se ritem tekme ni spremenil. Vipotnik, ki je nadomestil Šeška, je sicer zadel, vendar je bil gol razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja. Tik pred koncem tekme je Erik Janža postavil piko na i s svojim prvencem in Sloveniji zagotovil končnih 3:0.

Zmaga daje Sloveniji 16 točk v kvalifikacijski skupini, enako kot Danska, vendar z nekoliko slabšo razliko v zadetkih. Finska in Kazahstan zaostajata s 12 točkami. Za slovensko ekipo je to velik korak naprej proti kvalifikacijam za Euro 2024 in obetajoče se zdi, da bodo v naslednjih tekmah nadaljevali z dobrimi predstavami.

vir

Foto:NZS X

Portal24