Benjamin Savšek se je vpisal med največje legende v slalomu s kanujem  na divjih vodah. Ljubljančan je v Liptovskem Mikulašu še četrtič postal evropski prvak, zlat je bil tudi že na olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu.

Slovenski as Benjamin Savšek je imel polfinalu še imel malo rezerve, saj je brez dotika dosegel šesti čas. V finalu pa je vozil kot po nevidnih tirnicah. V primerjavi s svojo polfinalno vožnjo je veslal več kot tri sekunde hitreje in osvojil zlato medaljo!  Evropski prvak je bil že v letih 2015, 2019 in 2020.

Savšek
Občutek je nor, to je moj četrti naslov evropskega prvaka. Proga je bila zelo zahtevna, zato sem še toliko bolj vesel, da mi je uspela čista vožnja. Ni bilo preprosto, trdo sem se moral boriti, sploh spodnji del proge je bil res zahteven. Zdaj sem še bolj motiviran,” se je v cilju smejalo Savšku.

Dobitniki medalj dopoldne


Olimpijskemu asu Savšku se je še najbolj približal Nemec Sideris Tasiadis (+0,57), bron pa je osvojil Španec Miquel Trave (+1,73). Dobitniki medalj so bili v polfinalu med šestim in osmim mestom, v finalu pa so veslali brez napak in ugnali tiste, ki so blesteli v prvi vožnji dne

V polfinalu je nastopil tudi Luka Božič, dotaknil se je treh vrat in na koncu osvojil 18. mesto.

Zlato za Mallory Franklin


Dopoldne je med kanuistkami nastopila tudi Eva Alina Hočevar. Osvojila je 11. mesto, finale je zgrešila za le 57 stotink. V boju za odličja je bila najbolj prepričljiva Britanka Mallory Franklin, ki je bila prva že v polfinalu in kvalifikacijah. Srebro je osvojila Francozinja Marjorie Delassus (+1,72), bron pa Čehinja Tereza Fišerova (+2,42).

Vir: MMC RTV Slovenija

Foto: Damjan Žibert

By A.K.

Komentar: