Slovenija Palestino podprla z novim paketom humanitarne pomoči

ByMiha Kovač

6. aprila, 2024 , ,
Pomoč za Palestino [Foto: MORS]

Slovenija Palestino podprla z novim paketom humanitarne pomoči

Slovenija je znova pokazala svojo zavezanost podpori civilnemu prebivalstvu Palestine z odpremo nove pošiljke humanitarne pomoči. Ta pošiljka vključuje 33 ton hrane, med katero je poseben poudarek na otroški hrani, ki so jo prispevali Rdeči križ Slovenije in Slovenska Karitas.

Transport pomoči se je izvedel z letalom C-17 v okviru zmogljivosti strateškega zračnega transporta (SAC), kar odraža logistične sposobnosti in solidarnost Slovenije. Pri nalaganju pomoči je bil prisoten tudi državni sekretar na Ministrstvu za obrambo RS (MORS) Damir Črnčec, ki je izrazil zahvalo donatorjem in poudaril zavedanje Slovenije o pomenu nudenja pomoči ljudem v stiski, tako na domačih tleh kot po svetu.

Slovenija je prejšnji pošiljko pomoči odposlala konec februarja. Tisti paket je vključeval hrano in opremo za nastanitev v vrednosti 434.105 evrov, namenjeno palestinskim civilistom v Gazi. Med poslanimi artikli so bili suhi dnevni obroki, odeje, ležalne podloge, mleko v prahu, otroške plenice in otroška hrana, kar še dodatno potrjuje dolgoročno zavezo Slovenije k zagotavljanju pomoči palestinskemu prebivalstvu.

[Vir: 24ur]; Portal24; Foto: MORS X