Slovenska nogometna reprezentanca se je uvrstila na evropsko prvenstvo!

ByAna Koren

21. novembra, 2023
Foto: Zajem zaslonaFoto: Zajem zaslona

Slovenska nogometna reprezentanca se je uvrstila na evropsko prvenstvo!

Slovenska nogometna reprezentanca je dosegla zgodovinsko zmago v Stožicah proti Kazahstanu z rezultatom 2:1. S tem uspehom so se po 24 letih znova uvrstili na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Nemčiji.

Pod vodstvom Matjaža Keka so Slovenci potrebovali vsaj točko, a so osvojili vse tri, kar jim je zagotovilo mesto na prvenstvu. Prvi gol je v 41. minuti dosegel Benjamin Šeško, nato pa so Kazahstanci hitro izenačili na začetku drugega polčasa. Kljub temu so Slovenci vztrajali in v 85. minuti Benjamin Verbič zadel za končno zmago.

To bo drugi nastop Slovenije na evropskem prvenstvu in skupno četrti na velikih tekmovanjih, vključno z Euru 2000 ter svetovnima prvenstvoma 2002 in 2010.

Slovenska ekipa je tekmo začela mirno, z nekaj priložnostmi, a brez zadetkov. Kazahstanci so se zanašali na hitre protinapade, a je slovenski vratar Jan Oblak uspešno branil svoja vrata. Po napaki kazahstanske obrambe je Szymon Marciniak, glavni sodnik, po pregledu VAR dosodil enajstmetrovko, ki jo je Šeško izkoristil za vodstvo.

Drugi polčas so Slovenci začeli slabše, z izenačenjem Kazahstanov, vendar so se hitro zbrali. Bijol je imel nekaj priložnosti, a je ostalo pri 1:1, dokler Verbič ni dosegel odločilnega gola.

Slovenija je s to zmago pokazala svojo trdnost in odločnost, ki so jo navijači in ekipa skupaj praznovali, pripravljajoč se na prihajajoče evropsko prvenstvo v Nemčiji.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24