Slovenska ženska rokometna reprezentanca premagala Južno Korejo na SP

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je dosegla pomembno zmago na svetovnem prvenstvu v rokometu, ki poteka na Norveškem, Danskem in Švedskem. V Trondheimu so se pomerile proti reprezentanci Južne Koreje in slavile z rezultatom 31:27, vodstvo ob polčasu je bilo 19:14. Ta uspeh sledi po zmagovalnih tekmah proti Islandiji in Angoli ter porazu proti Franciji v predtekmovanju.

Slovenska reprezentanca je tekmo proti Koreji začela močno, hitro prevzela pobudo in si v prvem polčasu zagotovila pet golov prednosti. Kljub izstopajoči igri korejske igralke Eun Hee Ryu, ki je dosegla 12 zadetkov, so slovenske igralke uspešno nadzorovale potek tekme.

Najboljši strelki Slovenije sta bili Tamara Mavsar z devetimi in Alja Varagić s sedmimi goli. V drugem delu tekme so Slovenke ohranile nadzor, si priigrale deset golov naskoka, a so Korejke nekoliko znižale razliko, ne da bi resno ogrozile zmago Slovenije.

Slovenska reprezentanca se bo v naslednjem krogu pomerila z domačo reprezentanco Norveške. V slovenski skupini bodo danes potekali še tekmi Francija proti Avstriji in Norveška proti Angoli. V četrtfinale bosta napredovali dve najboljši reprezentanci iz skupine.

vir; Foto: RZS X (fotografija je simbolna); Portal24