Slovenski Dewesoft v ZDA odpira podružnico, na odprtju bo tudi minister Han z delegacijo

Slovensko podjetje Dewesoft bo 23. avgusta 2023 v ameriškem mestecu Whitehouse, v zvezni državi Ohio, slavnostno odprlo nove prostore.

Podatke o investiciji je za N1 potrdil tudi trboveljski proizvajalec merilnih naprav, ki je na ameriškem trgu prisoten že od leta 2012. Investicijo ocenjujejo na približno sedem milijonov dolarjev oziroma 6,3 milijona evrov.

Dewesoft v ZDA trenutno deluje z oddelki za podporo, obdelavo naročil, servis, računovodstvo, poslovni razvoj, prodajo, marketing, demo opremo, aplikativni center in upravo. Načrtujejo tudi prenos servisnih in proizvodnih procesov iz matičnega podjetja v Trbovljah v ZDA. S slednjim bodo učinkovito pokrili potrebe ameriškega lokalnega trga in ohranili konkurenčno prednost za ključne stranke, med katerimi so tudi znana imena, kot so NASA, SpaceX, Tesla in John Deere.

Tretjina celotne prodaje skupine

V ZDA trenutno ustvarjajo približno tretjino celotne prodaje skupine, ki je lani znašala 38,5 milijona evrov in je predstavljala 30-odstotno povečanje glede na leto 2021. S svojim uspešnim poslovanjem in zaposlovanjem načrtujejo še večjo rast. Ob koncu tekočega leta nameravajo v Whitehousu zaposliti okoli 60 ljudi. Njihova trenutna ekipa v Ameriki šteje več kot 50 zaposlenih.

Slavnostnega odprtja novih prostorov se bo udeležila tudi slovenska delegacija. Delegacijo bo vodil minister za gospodarstvo, Matjaž Han. Med obiskom bodo imeli srečanja z ministrico za gospodarski razvoj Ohia, Lidyo Mihalik. Srečali se bodo tudi z nekaterimi poslovneži slovenskega porekla, ki delujejo na področju letalske in vesoljske industrije v Clevelandu in okolici.

Dewesoft je večinski lastnik osemnajstih podružnic po svetu, ki delujejo v Evropi, Ameriki in Aziji. V drugih državah poslujejo prek partnerjev in predstavništev, ki niso lastniško povezani z Dewesoftom. Podjetje je lani ustvarilo slabih 50 milijonov evrov prihodkov in dobiček v višini 14,8 milijona evrov. Podjetje trenutno zaposluje več kot 300 ljudi. S širjenjem poslovanja na ameriškem trgu ciljajo na še večjo rast in krepitev svoje vloge v globalni merilni industriji.

vir Foto: Wikipedia Portal24