Slovenski odbojkarji Argentino premagali v dramatičnem petem nizu

ByMiha Kovač

29. junija, 2024 , ,
Odbojkarji [Foto: OZS X/fotografija je simbolna]

Slovenski odbojkarji Argentino premagali v dramatičnem petem nizu

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v napetem obračunu premagala Argentino na uvodni tekmi zaključnega turnirja Lige narodov v Lodžu. Potem ko so se mučili v prvem nizu, ki ga je Argentina dobila s 25:19, so Slovenci pokazali vztrajnost in se vrnili v igro. V drugem nizu so z odlično igro Alena Pajenka in Tineta Urnauta prevzeli pobudo ter ga zmagali s 25:17, izenačili na 1:1 v nizih.

V naslednjih nizih je Argentina znova pokazala svojo moč, zlasti v tretjem, ki so ga dobili s 25:17, medtem ko so Slovenci iskali pravi odgovor. Kljub težavam so se dvignili v četrtem nizu, kjer so si priigrali prednost. Prednost so nato ob dramatičnem izenačenju na 24 sicer skoraj zapravili. Točki je po ogledu videoposnetka sodnik dodelil Sloveniji, kar je pomenilo izenačenje na 2:2 v nizih.

V odločilnem petem nizu so slovenski igralci pokazali svojo nepopustljivost in prevladovali od začetka do konca. Z odličnim blokom Klemna Čebulja in Jan Kozamernika so si hitro priigrali prednost 5:1. Osvojeno prednost so nato uspešno zadržali do končnih 15:7. Tonček Štern je s 31 točkami izstopal med slovenskimi igralci, medtem ko je Klemen Čebulj prispeval 16 točk. Kljub težavam v bloku (8:13 v korist Argentine) so Slovenci na koncu zasluženo slavili.

Po končani tekmi je selektor Gheorghe Cretu poudaril, da je ekipa kljub težavam v prvem delu našla pot do zmage, kar kaže na njihovo moč in karakter. V soboto jih že čaka naslednji izziv, polfinale proti Japonski ob 20. uri. Slovenija je redni del tekmovanja končala na vrhu skupine, medtem ko je Argentina kljub porazu pokazala svojo konkurenčnost.

Slovenski navijači zdaj nestrpno pričakujejo nadaljevanje turnirja, kjer bodo njihovi junaki zopet stopili na parket, da bi dosegli še en uspeh v tej sezoni Lige narodov.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: OZS X