Slovenski rokometaši evropsko prvenstvo odprli z zmago proti Ferskim otokom

ByA.K.

12. januarja, 2024
Foto: Rokometna zveza Slovenija X

Slovenski rokometaši evropsko prvenstvo odprli z zmago proti Ferskim otokom

Slovenski rokometaši so s pričakovano zmago odprli svoj nastop na evropskem prvenstvu v rokometu. V prestolnici Nemčije so premagali Ferske otoke, ki so kljub svojemu prvemu nastopu na velikih tekmovanjih ponudili trdovraten odpor favorizirani slovenski ekipi pod vodstvom selektorja Uroša Zormana. Končni rezultat je bil 32:29 v korist Slovencev.

Prvi polčas je bil izenačen, s težko pričakovanim obračunom med ekipama. V drugem polčasu pa je Slovenija prevzela pobudo, ko so se izkazale njihove individualne kakovosti, širši izbor igralcev in izkušnje. Ferci, ki so imeli izjemno podporo s tribun v Mercedes-Benz areni, so v začetku tekme povzročili precej težav Zormanovim varovancem s hitro igro. Vendar se je slovenska obramba v drugem delu bolje izkazala, in tudi napad je postal učinkovitejši. Aleks Vlah (8 golov) in Miha Zarabec (7 golov) sta odigrala ključno vlogo pri vodenju ekipe v drugem polčasu.

Slovenija je v drugem polčasu povedla za šest golov, vendar so se nepopustljivi rokometaši s Ferskih otokov še enkrat povsem približali. Na koncu pa je slovenska ekipa uspešno zaustavila njihov nalet. Naslednji slovenski tekmec bo v soboto Poljska.

Selektor Uroš Zorman je po tekmi dejal: “Zavedali smo se, da bo prva tekma zelo težka. Ferski otoki imajo dobro ekipo. Videli ste, ves čas igrajo ena na ena, so zelo “tečni”, streljajo tako s tal kot iz skoka, čeprav so nizki. Dejstvo je, da so nas poškodbe zdesetkale in nimamo take širine. Čestitke fantom, ki so v drugem polčasu pokazali pravi značaj.”

Slovenija se je na začetku tekme spopadala s težavami, vendar je v drugem polčasu dvignila raven igre. Fantje so odigrali, kot se za njihovo raven spodobi, je dodal selektor Zorman.

V drugi tekmi skupine D so Norvežani gladko z 32:21 premagali Poljake. Napredovanje v drugi del turnirja bosta iz skupine D izborili po dve najboljši reprezentanci.

vir; Foto: Rokometna zveza Slovenije X; Portal24