So Slovenske železnice razpis priredile za Sanjo Ajanović Hovnik?

Slovenske železnice so decembra lani objavile razpis za delovno mesto vodje sektorja za pravne zadeve in kadre, ki je zaradi prijave nekdanje ministrice za javno upravo, Sanje Ajanović Hovnik vzbudil veliko pozornosti. Pojavili so se očitki, da je bil razpis prirejen v njeno korist, kar je sprožilo burno razpravo.

Sanja Ajanović Hovnik se za TV Slovenija ni odzvala na očitke, je pa za časopis Večer pojasnila, da ni več javna oseba in da nima komentarja glede svoje prijave na delovno mesto. Slovenske železnice so se odzvale na očitke in trdijo, da je bil razpis javen in da zaradi varstva osebnih podatkov ne razkrivajo imen prijavljenih kandidatov. Direktor Slovenskih železnic, Dušan Mes, je potrdil, da se je Ajanović Hovnik res prijavila na razpis. Pojasnili so tudi, da so trenutno v postopku razgovorov s kandidati.

Pogoji za zasedbo tega delovnega mesta vključujejo pet let izkušenj s podobnimi nalogami. Prednost bodo imeli kandidati, ki imajo tudi izkušnje na področju kompleksnejših plačnih sistemov in njihove prenove. Razpis je bil odprt devet dni in objavljen le nekaj dni po tem, ko so nadzorniki Slovenskih železnic Dušanu Mesu podelili nov štiriletni mandat na čelu družbe. Delovno mesto vodje sektorja za pravne zadeve in kadre je bilo prazno že leto in pol.

Gre za eno izmed vodilnih delovnih mest v podjetju, pri čemer znaša plača največ 75 odstotkov plače generalnega direktorja, kar pomeni do okoli 8400 evrov bruto. V preteklosti se je na delovno mesto na Slovenskih železnicah že znašlo kar nekaj posameznikov, ki so prej delovali v politiki.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24