Sočna mesna štruca s špinačo v listnatem testu

ByAna Koren

13. oktobra, 2022
Sočna mesna štruca s špinačo v listnatem testu

V malo več kot eni uri lahko pripravite klasično kosilo za vso družino, brez veliko umazane posode in na malo drugačen način. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest kosov pečenke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 700 g mletega mesa (po lastni izbiri)
  • 1 jajce
  • 2 žlici krušnih drobtin
  • 1 čajna žlička mlete rdeče paprike
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički sesekljanega česna
  • sol, poper
  • 5 trdo kuhanih jajc
  • 50 g masla
  • 200 g sveže špinače
  • 1 rumenjak za premaz
  • 1 zavitek listnatega testa

Postopek priprave

Špinačo dobro operite in na kratko blanširajte v vroči vodi. Odcedite.

V večjo skledo dajte mleto meso, eno celo jajce, rdečo papriko, drobno sesekljan česen in peteršilj. Solite in poprajte in dobro premešajte z rokami.

Z rokami oblikujte štruco, z rokami pritisnite sredino in naredite vdolbino. Najprej položite liste blanširane špinače, nato razporedite pet trdo kuhanih jajc. Meso pogladite tako, da prekrije jajca.

Hlebček položite v naoljen pekač in ga namažite z maslom in pecite 30 minut pri 200 stopinjah.

Napol pečeno štruco vzemite iz pečice in pustite, da se malo ohladi. Listnato testo razvaljajte in vanj zavijte štruco. Premažite z razžvrkljanim rumenjakom.

Pecite še dodatnih 20 minut na 180 stopinjah.

Dober tek!

Foto: Shutterstock (fotografija je simbolična)