Sočna, okusna in tako zelo mlečna – Tres leches torta

ByAna Koren

17. januarja, 2024 , ,

Sočna, okusna in tako zelo mlečna – Tres leches torta

Danes si bomo privoščili čarobno sladico, ki bo navdušila vaše brbončice – torto Tres leches. Ta mehka in sočna sladica iz Mehike je prava paleta okusov, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše gurmane. In kar je najbolje, enostavno jo je pripraviti kar doma.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 250 g moke,
  • 1 1/2 čajne žličke pecilnega praška,
  • 115 g masla,
  • 200 g sladkorja,
  • 5 jajc,
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta.

Mešanica iz mleka:

  • 400 ml kondenziranega mleka,
  • 400 ml polnomastnega mleka,
  • 200 ml smetane za stepanje.

Navodila:

  1. Najprej ogrejte pečico na 175°C in pripravite pekač.
  2. V večjo skledo presejte moko in pecilni prašek ter jih postavite na stran.
  3. V drugi skledi stepite maslo in sladkor skupaj, dokler ne dobite svetlo rumene in puhaste mešanice. Postopoma dodajajte jajca eno po eno, dobro vmešajte vsako preden dodate naslednje. Nato dodajte vanilijev ekstrakt.
  4. Zmanjšajte hitrost mešalnika na nizko in postopoma dodajajte moko in pecilni prašek, dokler se sestavine dobro ne povežejo in dobite gladko testo.
  5. Testo prelijte v pripravljen pekač in pecite v ogreti pečici približno 25-30 minut, ali dokler ne postane zlato rjave barve in se testo odlepi od robov pekača.
  6. Medtem ko se biskvit peče, pripravite mlečno mešanico. V večji skledi združite kondenzirano mleko, polnomastno mleko in smetano za stepanje ter mešajte, dokler ne dobite gladke tekoče mešanice.
  7. Ko je biskvit pečen, ga vzemite iz pečice in takoj prebodite z vilicami ali zobotrebcem. Nato ga prelijte s pripravljeno mlečno mešanico, tako da se biskvit dobro prepoji.
  8. Torto pustite, da se ohladi na sobni temperaturi, nato pa jo postavite v hladilnik za vsaj 2 uri ali čez noč, da se okusi še bolj prepojijo.
  9. Pred serviranjem torto Tres Leches okrasite s stepeno smetano, svežim sadjem po vašem okusu ali lahko tudi z naribano čokolado.

Dober tek!

Avtor: Portal24; Foto: Freepik (fotografija je simbolna)