Sočni in hitri panirani puranji zrezki s sezamom
Ta recept za panirane puranje zrezke s sezamom je preprost in okusen, popoln za vsako priložnost. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 45 minut. Iz navedenih količin boste dobili štiri porcije.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 500 g puranjih prsi,
- sol in poper,
- 2 limoni, stisnjeni,
- 3 jajca,
- 150 g moke,
- 200 g krušnih drobtin,
- 50 g sezama,
- olje za cvrtje.
Postopek priprave:
Puranje prsi narežite na tanke rezine. Puranje zrezke uro ali dve pred paniranjem solite in poprajte ter pokapajte z limoninim sokom in malo olja.
Po končanem mariniranju meso rahlo obrišite s kuhinjskim papirjem in se lotite paniranja.
Meso najprej povaljajte v moki, nato pa v jajcih, ki ste jih predhodno stepli z vilicami ali metlico.
Zatem zrezke prestavite v skledo z drobtinami, ki ste jim dodali sezam. Z rokami dobro potapkajte meso, da se drobtine s sezamom bolje navzamejo zrezkov.
Panirano meso prepražite v globokem olju, da zlato porumeni. Če purana narežete na tanke zrezke, vam ne bodo vzeli veliko časa, približno 3-4 minute na vsaki strani.
Pečeno meso odstranite iz olja in na papirnati brisači odcedite odvečno maščobo.
Postrezite s prilogo po izbiri in veliko skledo sezonske solate.
Vir Foto: Girl With The Iron Cast Portal24