Sodelovanje prekinjeno: Restavracija Ane Roš ne bo del letovišča Petram Resort & Residences

ByAna Koren

3. julija, 2023

Sodelovanje prekinjeno: Restavracija Ane Roš ne bo del letovišča Petram Resort & Residences

Prestižno letovišče Petram Resort & Residences v Savudriji ne bo gostilo restavracije Ane Roš Stojan. Svetovno znana slovenska kuharska mojstrica je sporočila predstavnikom za stike z javnostmi, da so se po nekaj mesecih skupnega dela odločili, da ne bodo vzpostavili sodelovanja pri restavraciji v letovišču.

“Po nekaj mesecih skupnega dela pri ponudbi izjemnih kulinaričnih doživetij na strehi letovišča Petram sta se obe strani dokončno odločili, da restavracije ne bosta odprli skupaj. Vso ponudbo hrane in pijače v letovišču bo upravljala lastna ekipa letovišča Petram,” so sporočili predstavniki Ane Roš za javnost.

Razhod je nastal zaradi nesoglasij med vodstvom letovišča in kuharsko ekipo ter zaradi trenutnih izzivov, s katerimi se gostinska industrija sooča. Obe strani sta se strinjali, da je najbolje prekiniti sodelovanje, zato restavracija ne bo delovala pod vodstvom Ane Roš in njenega teama.

Gradnja luksuznega letovišča se je nedavno zaključila. Kompleks se razteza na 85.000 kvadratnih metrih in ponuja osupljiv pogled na Piran, Portorož, Piranski in Tržaški zaliv.

Sprva je bilo načrtovano, da bo Ana Roš sodelovala z letoviščem kot zunanja svetovalka in ne kot lastnica restavracije. V začetku leta je v intervjuju za N1 pojasnila, da bi imela svoje ključne ljudi v restavraciji, ustvarila bi meni in vinsko kartico, vendar to ne bi bila njena lastna restavracija.

Prvotno naj bi vodenje restavracije in koktajl bara v letovišču Savudrija prevzel Leonardo Fonseca, ki je pet let vodil kuhinjo v Hiši Franko pod Aninim vodstvom. Vendar se to zdaj očitno ne bo zgodilo.

vir Foto: zajem zaslona Portal24