Ameriški sodnik je zavrnil tožbo zaradi obtožbe posilstva proti Cristianu Ronaldu. Odvetnica tožnice se je namreč zanašala na že razkrite in ukradene zapise.

Kathryn Mayorga trdi, da jo je nogometaš Manchester Uniteda leta 2009 posilil v hotelu v Las Vegasu. Ronaldo obtožbe zanika in nikoli ni bil obtožen.

Poravnava

Z zvezdnikom naj bi leta 2010 dosegla izvensodno poravnavo, a je želela milijone in ne le 375.000 dolarjev, ​​ki jih je prejela v poravnavi. Mayorga pravi, da čeprav je kmalu po domnevnem incidentu pristala na poravnavo, ji takratna čustvena travma ni omogočila sodelovanja v postopku mediacije. Čutila je pritisk in sprejela ponudbo.

Dokumenti

Preden je vložila svojo pritožbo, je odvetnica Mayorge Leslie Stovall dobila nepravilno pridobljene informacije in dokumente. Dokumenti si bili zaupni in privilegirani, je zapisala ameriška okrožna sodnica Jennifer Dorsey. Sodnica je dejala, da je odvetnica oškodovala Ronalda, ker je z večkratno uporabo ukradenih privilegiranih dokumentov za pregon primera delovala v slabi veri.

Sodba

V sodbi, spisani na 42 straneh, ki je bila objavljena v petek, je sodnica Dorsey odvetnico Stovall obtožila “zlorab in očitnega izogibanja pravilnemu sodnemu postopku” in dejala, da Mayorga posledično »izgubi priložnost za nadaljevanje tega primera.« Sodnica je za to sodbo že lani predlagala, da se zadeva zaradi ravnanja odvetnice Stovall zavrne.

Okrožno tožilstvo okrožja Clark v Las Vegasu pravi, da je Mayorga leta  2009 prijavila napad. Kje se je zgodil in kdo je bil napadalec pa ni želela navesti. Zaradi tega policija ni mogla izvesti preiskave. Obtožbe so leta 2018 na njeno zahtevo ponovno preiskali.

Leta 2017 v nemška revija Der Spiegel poročala, da je Mayorga leta 2010 z Ronaldom dosegla izvensodno poravnavo, ker se je strinjala, da nikoli ne bo javno objavila obtožb. Odvetnica Mayorga je dejala, da jo je za ponovno odprtje primera navdihnilo gibanje #MeToo.

Ronaldo ni zanikal, da sta se leta 2009 srečala v Las Vegasu, je pa dejal, da je bilo to, kar se je zgodilo med njima, sporazumno.

Vir: BBC

Foto: Gettyimages