Šola, napol nage deklice in nevarnosti, ki nanje prežijo

ByUredništvo

12. septembra, 2022
@Johanca_4me (Foto: Twitter)
Kakšna so primerna oblačila za v šolo?

Pred nekaj dnevi sem ujela debato o pomanjkljivo oblečenih dekletih, ki so bile pozvane, da se za v šolo oblečejo dostojno.

Dostojno v tem primeru, kot sem razbrala, pomeni, pokrij vsaj spolovila. Na eni strani so tisti, ki zagovarjajo vse možne pravice, na drugi pa tisti, ki zagovarjamo oblačenje, ki se pritiče kraju ali dogodku. Kodeks torej, vsaj v nekakšnem smislu.

Kot ne greš na plažo v “pelc mantlu”, ne greš na pogreb v kopalkah in v šolo, denimo pri petnajstih, ne moreš kot pocestnica. Pika. Tema debate je pravzaprav zimzelena, le vsake toliko nam butne v obraz.

Zagovorniki in slinavci, ki pridejo na svoj račun

Kot materi dveh mladoletnic sporočam tistim, ki zagovarjajo, da lahko tako mlada dekleta v šolo hodijo oblečene kakor se jim zazdi, češ da je to njihova pravica, očitno pozabljajo, da je svet poln spolnih iztirjencev.

Najbrž se jim zdi, da imajo tudi iztirjenci pravico, da s slinjenjem na napol nage deklice zadovoljijo svoje bolne potrebe. Sploh pa slinjenje na daljavo še zdaleč ni najhuje.

Pride tudi do zlorab in posilstev. Ampak zagovornice pomanjkljivega oblačenja deklic na to očitno ne pomislijo in napadajo tiste, ki pravimo, da se je  pa vendarle treba obleči vsaj do te mere, da je kdo ne zamenja za prijateljico noči.

Drage moje zagovornice “kurviš” oblačenja mladoletnic, ni problem v meni in kakem župniku, ki se ob pogledu na vse to samo prekrižava ter kak Očenaš zmoliva za vas. Problem je v pokvarjenih glavah in izrojenih mislih.

Problem je v tistih, ki takšno oblačenje mladoletnic razumejo kot povabilo na hiter seks. Problem je, ker zaradi lahkomiselnosti in želje po pozornosti (žal na napačen način) kaj hitro pride do nepojmljivih stisk zaradi norčevanja, gledanja po strani in spolnih zlorab. Spolne zlorabe žensko ubijejo, travme ostanejo, ostane strah, sovraštvo…

Jaz razumem, želijo le pokazat, da so ponosne nase

Pa ne me narobe razumet. Saj razumem, da pomanjkljivo oblečena dekleta želijo pokazat kar imajo, so samozavestne in ponosne nase. Zagotovo je tako oblečena tudi zato, ker uživa v pozornosti moških in zavidljivih pogledih drugih deklet.

Za kakšno res dobro še sama kdaj pogledam, ker so ženske danes res lepo urejene. Za moj okus včasih malo premalo oblečene, ampak lepe, zelo lepe. Tako je. A niso vse kot jaz in definitivno niso vsi moški moški, ki znajo brzdat konje v glavi in mašino med nogami.

Še slabše je to v šoli, ko se tako izzivalno obleče deklica, stara recimo 16 let, okoli nje pa mladiči goliči, ki bodo nekoč moški, konji v glavi jim brezglavo divjajo sem in tja, mašina med nogami pa skoz na 3000 obratih, ker jih hormoni v teh letih dobesedno zalivajo in ne vedo kam bi z vsem tem.

Marsikdaj se take stvari končajo z najstniškimi nosečnostmi, posledično tudi splavi, materinstvom. Vsekakor s pečatom, ki zaznamuje neko življenje.

Kaj pa multikultura?

Zagovorniki vseh možnih pravic pozabljajo, da se naše okolje v luči multikulturnosti polni z ljudmi, ki so drugačne veroizpovedi.

Veroizpoved, ki ima od naše precej bolj radikalna stališča in precej bolj rigorozne kazni. Njihove ženske so v imenu vere pokrite od glave do peta. Zagovorniki pravic pravijo, da je vse ok, ker pač tako želijo.

Na drugi strani pa zagovarjajo pravico deklic, da v šoli sedijo napol nage. V izvorni državi vere, ki ženske pokriva, bi bile te deklice v najboljšem primeru bičane. Sploh si ne želim predstavljat kaj bo, ko bo te vere v našem okolju toliko, da bomo vse ženske v nevarnosti.

Ampak nevarnost nanje preti že sedaj. Žal. Najhuje je, da sovražnike vidijo v tistih, ki jim svetujemo, da se oblečejo primerno.

Poglejte drage ljubiteljice pomanjkljivega oblačenja, niso vsi ljudje dobri. Med nami so tudi takšni, ki si vas razlagajo po svoje in kar hitro katera konča privezana ob radiator s flašo od penine v vagini. Brutalno napisano? Še bolj brutalno je to, da so nekatere to in še huje žal doživele, nekatere so plačale tudi z življenjem.

Johanca

Opomba: Zapisano je mnenje avtorice, ki ni nujno tudi mnenje Uredništva.