Sončno vikend vreme, od ponedeljka možne nevihte

Danes bo večinoma sončno, čez dan bo občasno zmerno oblačno z možnostjo kratkotrajne plohe. Temperature se bodo gibale med 21 in 27 °C. Jutri bo večinoma sončno, z izjemo hribov zahodne Slovenije, kjer bo bolj oblačno. Jutranje temperature bodo od 10 do 17 °C, dnevne pa od 24 do 28 °C.

Obeti:
V ponedeljek bo v zahodnih in deloma osrednjih krajih zmerno do pretežno oblačno s posameznimi plohami ali nevihtami v hribih zahodne Slovenije. Drugje bo sončno in razmeroma toplo s jugozahodnikom. V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Vremenska slika:
Šibko območje visokega zračnega tlaka se razteza od severovzhoda nad srednjo Evropo, Balkan in osrednje Sredozemlje. Toplejši zrak začenja prihajati od jugozahoda, vendar se pri tleh še vedno zadržuje razmeroma vlažna zračna masa.

Napoved za sosednje pokrajine:
Danes in jutri bo večinoma sončno, razen v sosednjih krajih Italije, kjer bo jutri nekoliko bolj oblačno. Padavine so malo verjetne.

vir Foto: Pixabay Portal24

Ne spreglejte…

Jesenska opravila, ki jih morate narediti za lepšo trato

Jesen je čas, ko se narava pripravlja na zimski počitek, a je tudi čas za nekatera nujna opravila. Dnevi postajajo krajši, temperature padajo in drevesa začnejo odmetavati svoje liste. To je tudi idealen čas, da začnemo razmišljati o tem, kako bomo pripravili našo trato za zimo, da bo spomladi ponovno lepa in zelena.

Odstranjevanje odpadlega listja: Listje, ki pada z dreves, je naravni pokrov tal, vendar lahko na trati povzroči težave. Mokro listje lahko postane težko in zatrli rast trave. Zato je pomembno, da redno grabljamo listje s trate.

Košnja trateveč tukaj.