Soočanje s političnim razpadom: Gibanje Svoboda na robu propada

Soočanje s političnim razpadom: Gibanje Svoboda na robu propada

Gibanje Svoboda, ki je svojo politično pot začelo leta 2022 kot enigmatična in nepredušna politična sila, se trenutno sooča z napredovalim stanjem razpadanja. Po poročanju Nova24Tv vedno več informacij iz zakulisja tega, kot so navedli “politično oportunstičnega” projekta zbranih socialistov prihaja na dan, kar kaže na občutno krizo v stranki. Informacije iz zanesljivih virov razkrivajo, da stranka zdaj sistematično pregleduje elektronske naprave svojih poslancev v prizadevanju. Najti želijo namreč “krta” in ustaviti odtekanje informacij.

Obseg krize je očitno veliko večji, kot se je sprva zdelo, saj uredništvo Nova24Tv prejema pisma nezadovoljnih članov Gibanja Svoboda Ljubljana. Člani izražajo nezadovoljstvo nad slabim delovanjem stranke na lokalni ravni in velikim vplivom generalne sekretarke Vesne Vuković. Dodatne informacije razkrivajo, da nekateri poslanci vladajoče stranke in celo nekateri ministri ne želijo več komunicirati z Vuković.

Precejšen del tega nezadovoljstva je povezan z duševnim zdravjem predsednice Državnega zbora Urške Klakočar Zupančič in njenimi konflikti tako s strokovnimi sodelavci v parlamentu kot člani stranke. Viri Nova24Tv trdijo, da je bila njena odsotnost na zadnji oddaji Tarča, povezana z internim spopadom z Vuković in ne z uradno navedenimi zdravstvenimi težavami.

Naraščajoča panika in iskanje “žvižgačev”

Panika v Gibanju Svoboda narašča. Člani stranke namreč opažajo, da njihova ladja pušča informacije. Zanesljiv anonimni vir znotraj Gibanja Svoboda je razkril, da v stranki vlada krizno stanje, kjer manično iščejo “žvižgače,” ki informacije predajajo medijem, kritičnim do oblasti, navaja Nova24Tv.

Dodaten udarec za stranko predstavlja nenadna odstopa poslancev Dejana Zavca in Martina Marzidovška. Podpredsednica stranke in predsednica državnega zbora, pa o tem ni bila obveščena. To je vodilo v psihološko pogojeni kolaps Klakočar Zupančič.

Pregled elektronskih naprav kot znak razpada sistema

Da je Vuković že v preteklosti zahtevala pregled telefonov, ni novost. To je bil eden od razlogov za slabo voljo Klakočar Zupančič, ko je Vuković zahtevala, da vsi poslanci predajo svoje mobilne telefone v osebni pregled. Vuković je bila prepričana, navaja Nova24TV, da eden od poslancev medijem izdaja občutljive strankine informacije. Ta praksa je očitno postala še bolj razširjena in zdaj vključuje širši krog strankarskih članov.

Te informacije jasno kažejo na globoko krizo v Gibanju Svoboda, ki se bori, da bi ohranila svojo kohezijo in integriteto, v obdobju, ko se zdi, da se vse razpada. Kljub temu pa ostaja vprašanje, kako bo to vplivalo na njeno sposobnost, da deluje kot učinkovita politična sila v prihodnosti.

vir

Foto: STA

Portal24