Sophia Loren operirana po hudem padcu doma

Italijanska filmska ikona Sophia Loren je bila nedavno v svojem švicarskem domu hudo padla. Padla je v svoji kopalnici in utrpela več zlomov, med drugim tudi resen zlom stegnenice, ki je zahteval takojšnjo operacijo. Po poročanju The Hollywood Reporterja se 89-letna igralka trenutno nahaja v stabilnem stanju, njeno okrevanje pa bo potekalo v dveh fazah – najprej krajše obdobje v bolnišnici, nato pa daljša rehabilitacija.

Sophia Loren, ki se ponaša z bogato kariero dolgo več desetletij, je svoje ime vtisnila v zgodovino filma s številnimi nepozabnimi vlogami. Njena lepota in talent sta ji prinesla svetovno prepoznavnost, njene filmske vloge pa segajo od klasičnih italijanskih filmov do hollywoodskih blockbusterjev. Med njene najbolj znane filme spadajo “Two Women”, za katerega je leta 1962 prejela oskarja, “Marriage Italian Style”, “A Special Day” in mnogi drugi.

Sodelovala je z nekaterimi največjimi režiserji in igralci svoje generacije, kot so Marcello Mastroianni, Marlon Brando, Cary Grant in mnogi drugi. Kljub svoji starosti Sophia ni nikoli popolnoma zapustila filmske industrije. Nedavno je sodelovala s sinom, režiserjem Edoardom, v filmu “The Life Ahead”, ki je izšel na Netflixu in ji prinesel nagrado David di Donatello za najboljšo igralko.

Zaskrbljena sinova

Novico o njenem padcu je razkrila restavracija v Bariju, ki bi jo Loren morala odpreti 26. septembra. Loren, ki se je pred kratkim začela ukvarjati tudi z gostinsko dejavnostjo, je ustanovila že več restavracij pod svojim imenom po vsej Italiji.

V bolnišnici ji družbo delata njeni sinova Carlo in Edoardo, ki sta izrazila globoko zaskrbljenost, a tudi upanje za materino hitro okrevanje.

Njena prisotnost in dediščina v svetu filma sta neizpodbitni. Oboževalci in kolegi iz industrije po vsem svetu ji pošiljajo dobre želje za hitro okrevanje. Njena zadnja javna prireditev je bila na modni reviji Armani v Benetkah, kjer je s svojo eleganco in karizmo, kot vedno, ukradla pozornost.

vir Foto: Wikimedia Portal24