Spomini princa Harryja najbolje prodajana dokumentarna knjiga v zgodovini

ByA.K.

11. januarja, 2023 ,

Spomini princa Harryja so najbolje prodajana dokumentarna knjiga v zgodovini

Spomini princa Harryja Spare so postali najhitreje prodajana britanska neleposlovna knjiga doslej, je v torek sporočil založnik knjige, saj so prodali 400.000 izvodov v trdi vezavi, e-knjigi in zvočnem formatu.

“Vedno smo vedeli, da bo ta knjiga uspela, vendar presega tudi naša najbolj nora pričakovanja,” je dejal izvršni direktor Transworld Penguin Random House Larry Finlay. “Kolikor vemo, so bile edine knjige, ki jih je bilo že prvi dan prodanih več, tiste, v katerih je igral nek drugi Harry (Potter).”

Harryjeva knjiga, katere izdaja v španskem jeziku je pomotoma šla v prodajo prej, kot je bilo načrtovano. Nestrpni bralci so se tako zgrnili v knjigarne, da bi kupili svoj izvod knjige z intimnimi razkritji o britanski kraljevi družini.

O čem govori knjiga?

To je ena najbolj pretresljivih podob 20. stoletja: dva fanta, dva princa, ki hodita za krsto svoje matere, svet gleda v žalosti in grozi. Ko so princeso Diano položili k počitku, so se milijarde spraševale, kaj mislita in čutita princ William in princ Harry. Kako se bosta njuni življenji odvijali od tega trenutka dalje? Za Harryja je to končno ta zgodba.

Preden je izgubil mamo, je bil dvanajstletni princ Harry znan kot brezskrben, vesel in srečen Spare (rezerva) resnejšega naslednika. Žalost je spremenila vse. Boril se je v šoli, boril se je z jezo, boril se je z osamljenostjo in ker je za smrt svoje matere krivil tisk, se je trudil sprejeti življenje v soju žarometov. Pri enaindvajsetih se je pridružil britanski vojski.

Disciplina mu je dala strukturo, dve borbeni turneji pa sta ga doma naredili junaka. Toda kmalu se je počutil bolj izgubljenega kot kdaj koli prej, trpel je zaradi posttravmatskega stresa in je bil nagnjen k napadom panike. Predvsem pa ni mogel najti prave ljubezni. Takrat je spoznal Meghan. Svet je bil navdušen nad filmsko romanco para in se veselil njune pravljične poroke.

Plen medijev

A že od začetka sta bila Harry in Meghan plen medijev. Izpostavljena valovom zlorab, rasizma in laži. Ko je gledal svojo ženo, ogrožena sta bila njuna varnost in zdrav razum Harry ni videl drugega načina, kako preprečiti ponovitev tragedije zgodovine, kot to, da pobegne iz svoje domovine.

Skozi stoletja je bilo zapuščanje kraljeve družine dejanje, ki si ga je upal le malokdo. Zadnja, ki je poskusila, je pravzaprav bila njegova mati … Princ Harry prvič pripoveduje svojo zgodbo, s surovo, neomajno iskrenostjo zapisuje svoje potovanje. 

vir

Ne spreglejte…

Princ Harry razkril, da je ubil 25 talibanov

Talibanska vlada je kritizirala princa Harryja, v svojih spominih je namreč zapisal, da je med služenjem vojaškega roka v Afganistanu ubil 25 ljudi, ki jih je opisal kot “šahovske figure, odstranjene s plošče”.

Harryjeva knjiga spomini “Spare” so v Španiji začeli prodajati nekaj dni pred globalno predstavitvijo. Sledna je predvidena za 10. januar… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona