Spoštovanje v Butalah, kaj je že to?

ByUredništvo

19. septembra, 2022
@Johanca_4me (Foto: Twitter)
Tarča

Kar na začetku priznam, da Tarče nisem gledala in da so moje misli vezane zgolj na komentarje v mojem Twitter mehurčku.

Beseda v Tarči je tekla o pred kratkim preminuli kraljici Elizabeti II. in monarhiji. Glede na mnenje ljudi okoli mene Tarča tudi tokrat ni razočarala. No, njeni ustvarjalci niso razočarali.

Tarča ni bila, kot bi mnogi od oddaje na nacionalni televiziji pričakovali, poklon ali vsaj razprava o kraljici ampak, kot imam pač glede na komentarje vtis, nekakšna ura za obrekovanje in kritiziranje monarhije. Pika na i, kako se pa kraljici res ne bomo poklonili, je očitno tudi živo rdeča bluza voditeljice Erike.

Žaluje ves svet

Ob opisovanju te šarade sem se vprašala ali res moramo biti vedno prvi prostaki na vasi?

A nam je tega treba in ob tem prosim Boga, da se o tem manjku pietete ne bi slišalo kam v tujino. Dnevno “preklikam” res veliko novičarskih portalov in preberem mnogo novic.

Zdi se, da je svet po smrti kraljice nekako obstal. Globoka žalost, ki se meša z res velikim spoštovanjem. Ne le Velika Britanija, žaluje svet.

Tudi sama sem ob njeni smrti zelo žalostna. Bila je stalnica, je ikona, bila je in bo ostala znak za tradicijo in spoštovanje.

Bila je tudi hudomušna in zelo ljubeča. Ljudem je bila ljuba in za zadnji poklon kraljici v vrsti čakajo tudi več kot 24 ur. Tako je v vrsti med drugimi kar 12 ur stal tudi zvezdnik nogometa David Beckham. Jokal je, ko je končno prišel do krste, v kateri leži ljubljena kraljica.

Ta neizmerna žalost in spoštovanje Velike Britanije ob smrti kraljice se prav zarežeta v dušo, zato je Tarčo toliko težko razumeti. Ko bi vsaj molčali, če že nimajo kaj lepega za povedat.

Kodeks oblačenja

Kako se ob kakšni priložnosti obleči je v Butalah vidnim osebam več kot očitno neznanka. Kodeks oblačenja je zanje vas v Španiji.

Rdeča bluza voditeljice Tarče v oddaji o mrtvi kraljici in skoraj neon roza kostim predsednice Državnega zbora na državni proslavi, posvečeni 75. obletnici vrnitve Primorske k matični domovini, odprti čevlji zunanje ministrice na uradnih vladnih dogodkih in poletne oblekice predsednice DZ, so jasen pokazatelj, kako se jim niti sanja ne, kako se obleči.

Voditeljica Tarče ima zagotovo stilista, ki bi ga bilo treba vprašati po zdravju, ostali dve omenjeni dami pa naj malo naokoli pogledata (v tujino) kako se stvarem streže. No, kako se primerno obleči.

So moja pričakovanja previsoka?

Nimam visoke izobrazbe, ne gibljem se med elito. Sem človek preprostosti in skromnosti. A zagotovo vem kako se obnašati ob smrti nekoga in vem kako se obleči ob žalovanju.

Zato je Tarča, ki jo je ustvarila ekipa zdaj že precej razvpitih in kontroverznih novinarjev, skrajno neprimerna.

Po drugi strani mnogi vemo, da je to le še ena od mnogih oddaj, ki služijo za podpihovanje razvnetih glav koristnih idiotov, ki sedijo v teatru absurda.

Koristni idioti medtem ravno ploskajo novemu ponižanju slovenskih vojakov, ki ne bodo dobili novih vozil.

Butalci se veselijo, ker se bo za odstop od pogodbe zapravilo “le” 70 milijonov. Bojda bo Golobova vlada pri nakupu vojaške opreme zasledovala cilj prihraniti 400 milijonov. Kar bi pomenilo, da želijo opremo zastonj, a naj opomnim, k vsaki naslednji vrednosti naročila, tudi najcenejši, je treba dodati teh 70 milijonov.

Tako preprosto je zavajanje množice, ki ne razmišlja. Prav tako preprosto sem ob koncu kolumne prišla do zaključka … od koristnih idiotov, ki slavijo komunistične morilce in vsakodnevno ponižujejo meni ljubo domovino, težko pričakujem spoštovanje žalovanja nekega naroda ob izgubi njim ljube kraljice.

Johanca

Opomba: Zapisano je mnenje avtorice, ki ni nujno tudi mnenje Uredništva.