Spoznajte Ballieja, Samsungov robotski čudež z umetno inteligenco

Samsung robot Balliefoto: zajem zaslova Samsung Youtubefoto: zajem zaslova Samsung Youtube

Spoznajte Ballieja, Samsungov robotski čudež z umetno inteligenco

Samsung na sejmu CES 2024 predstavlja svoj globok potop v umetno inteligenco s predstavitvijo Ballieja, inovativnega robotskega spremljevalca z umetno inteligenco. Ballie je potujoči robot in je več kot le tehnološko čudo. Pooseblja Samsungov napredek na področju umetne inteligence. Njegov vgrajeni projektor dinamično prikazuje različne vsebine.

Ballie je zasnovan tako, da lahko nemoteno komunicira z uporabniki, jih pozdravlja na vratih in se odziva na glasovne ukaze. Opremljen je z naprednimi sprednjimi in zadnjimi kamerami, ki mu pomagajo razumeti in krmariti po okolici. Poleg tega se je Ballie sposoben učiti in prilagajati uporabniškim vzorcem ter avtomatizirati naloge za izboljšanje vsakdanjega življenja. Ballie je spremljevalec z umetno inteligenco in je odličen pri upravljanju naprav pametnega doma. Upravlja razsvetljavo, klimatske naprave in pralne stroje. Zaradi svoje vsestranskosti je dragocen dodatek sodobnim domovom.

Ključni poudarek naprave Ballie je njena sposobnost projekcije. Ballie predvaja oddaje na strop in tako izboljša doživetje ob gledanju. Na kuhinjske stene projicira recepte. Prilagoditve so narejene glede na svetlobo okolice in oddaljenost od stene. Spreminja lahko celo kot projiciranja, da se prilagodi gledalčevi drži in usmerjenosti obraza.

Promocijski videoposnetek projekta Ballie prikazuje njegovo večplastno funkcionalnost. Upravlja lahko hranilnike za hišne ljubljenčke, avtomatizira domačo razsvetljavo in s talnimi projekcijami ustvari prijeten ambient. Za poklicne in fitnes obveznosti se Ballie poveže z uro Galaxy Watch 6 za prikaz zdravstvenih kazalnikov in projicira video klice ali vadbo na priročno steno. Njegov način deljenega zaslona dodatno izboljša večopravilnost, saj uporabnikom omogoča opravljanje klicev prek povezanega telefona Samsung.

Poleg praktičnih funkcij ponuja Ballie tudi domiselno projekcijo zvezd nad posteljo, ki ustvarja mirno okolje za spanje. Samsung še ni objavil datuma izida ali razpoložljivosti Ballieja, vendar je pričakovati, da se bodo dodatne podrobnosti pojavile v času sejma CES 2024.

Vir; foto: zajem zaslova Samsung Youtube; Biznis24