Sprva bo pretežno oblačno, oblačnost se bo trgala

ByA.K.

4. januarja, 2023
Foto: Pixabay

Sprva bo pretežno oblačno, oblačnost se bo trgala

Danes bo sprva pretežno oblačno. Čez dan se bo predvsem na severu in severovzhodu delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13 °C.

Jutri bo na Primorskem in Notranjskem oblačno, lahko tudi megleno, ponekod bo padla kakšna kaplja dežja. Drugod bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo na severu od -2 do 2, drugod od 2 do 8, najvišje dnevne od 7 do 13 °C.

Obeti

V petek bo povečini delno jasno in po nekaterih nižinah zjutraj in dopoldne megleno, tudi na Primorskem in Notranjskem bo nekaj sonca. V soboto bo v vzhodni in severni Sloveniji sončno, drugod pretežno oblačno. Ponekod na zahodu bodo rahle padavine. Pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika

Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Frontalne motnje se pomikajo čez Evropo severno od Alp. K nam od zahoda prehodno doteka nekoliko hladnejši in manj vlažen zrak.

Napoved za so sosednje pokrajine

Danes bo suho, oblačnost se bo čez dan trgala. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah v krajih severno od nas megla.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter.

Vir: ARSO Foto: Pixabay

Ne spreglejte…

Vreme v Evropi: Podrti vsi zimski vročinski rekordi

Januarske temperature so v številnih državah po Evropi dosegle najvišje vrednosti vseh časov. Državni rekordi so padli v osmih državah, regionalni pa v treh.

Varšava na Poljskem je v nedeljo zabeležila 18,9C, medtem ko je bila v španskem Bilbau 25,1C, kar je več kot 10C nad povprečjem… več tukaj.