Srce oceana, spektakularni Sunseeker 90 Ocean

ByA.K.

30. septembra, 2022
Sunseeker 90 Ocean

Spektakularna novost britanskega proizvajalca Sunseeker je idealna za križarjenja na dolgih razdaljah, kjer z inovativno uporabo prostora in naprednimi tehnološkimi rešitvami omogoča doseči prej nedosegljivo. 90 Ocean je resnično čudovit primerek vrhunskega dizajna in inženiringa, kjer je vsaka podrobnost nič manj kot izjemna.

Pri Sunseekerju so v začetku leta osupnili navtični svet z lansiranjem ne le enega novega modela, temveč celotne produktne linije.

Pet plovil, združenih pod oznako “Famous Five”, zaznamuje izrazito privlačna oblikovna smer, ki najbolj pride do izraza pri kraljici novo nastale družine – 27-metrski flybridge jahti 90 Ocean.

Sunseeker želijo popeljati v nove višave s postavljanjem standardov na področju prostornosti. Zahvaljujoč novemu dizajnu premca, ki z drznimi linijami ustvarja silhueto, ki bo pritegovala pozornost v vsaki luki, v kateri se bo jahta zasidrala se ponaša s skoraj 30 odstotkov večjim izkoristkom prostora .

Beach Club na krmi

Ključni prostor za druženje družine in prijateljev je beach club na krmi, ki meri preko 6×4 metre in izstopa z raznolikimi možnostmi za zabavo in sprostitev. Potniki lahko lovijo sončne žarke na ležalnih površinah, ki omogočajo več razporeditev sedežev.

Pogled je lahko usmerjen proti kokpitu in prijateljem, ki ob srkanju šampanjca posedajo na udobnih zofah, ali na drugo stran, h kolegom, ki se namakajo v morju in uživajo v vožnji z vodnimi igračkami.

Priložnosti za dvig adrenalina je precej, saj garaža ob hidravlično operirani platformi za povsem preprosto splavitev hrani vodni skuter, dva SeaBoba in še Williamsov tender 460 SportJet.

Impresivni flybridge

Impresivni flybridge medtem ponuja idealno mesto za obedovanje na svežem zraku ob čudovitemu razgledu na horizont. Okusen obrok lahko pripravi eden od štirih članov posadke, ali pa se bo lastnik sam preizkusil v peki na žaru, ob tem bo njegov spremljevalec uporabil popolnoma opremljen wet bar za mešanje zanimivih koktejlov.

Skrbi glede zaščite pred soncem odpadejo. Za senco zunanje jedilnice namreč skrbi inovativna karbonska trda streha z zložljivim nadstreškom. V primerjavi s konkurenčnimi plovili je flybridge pri modelu 90 Ocean za kar četrtino večji, kar pomeni, da lahko kupec nanj namesti celo luksuzen infinity bazen.

Perfekten kotiček za socializacijo nekaterih od desetih gostov, kolikor jih na krov povabi jahta, predstavlja tudi premec s 360-stopinjskimi možnostmi za sedenje, z mizami iz tika in s centralno nameščeno ležalno blazino z električno nastavljivimi nasloni.

Prostor, ki je čez dan zaščiten s tendo, se zvečer lahko preobrazi v magični kino pod zvezdami z laserskim projektorjem in s 140-palčnim platnom, ki bo v spremljavi ambientalne osvetlitve nedvomno prevzel domišljijo gostov.

V primeru slabega vremena zavetje nudi salon, ki poleg osupljivega stila v izobilju ponuja tudi prostora – v dolžino meri skoraj 9 metrov. Mešanica elegantnega pohištva in prestižnih materialov ustvarjajo estetsko dovršen ambient, kateremu piko na i postavi radodarna mera naravne svetlobe. Salon je namreč opremljen z okni, ki segajo od tal do stropa.

Ultimativno razkošje na palubi

Srečni potniki se lahko prepustijo ultimativnemu razkošju tudi na spodnji palubi, kjer sp štiri luksuzne kabine z lastnimi kopalnicami kot tudi dve kabini za posadko, ki bo poskrbela, da bo ustreženo prav vsem kapricam gostov. Vsak element je bil skrbno izbran, da izžareva pozornost do detajlov, kakršno smo doslej lahko našli le pri najbolj ekstravagantnih superjahtah.

Z gotovostjo lahko rečemo, da gostom na Sunseekerjevemu plovilu 90 Ocean ne bo dolgčas. Če bi se slučajno naveličali okolja, lahko kapitanu naročijo, da jih iz mondenega Monaka popelje do skrivnostne Casablance. Ob potovalni hitrosti 12 vozlov bi Casablanco dosegli v štirih dneh, medtem bodo gostje lahko občudovali naravne lepote Sredozemlja.

Članek je nastal v sodelovanju z revijo Fashion Avenue