Stanovalci Metelkove 6 ostajajo v svojih prostorih. Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko s sodelavci se je srečala s predstavniki nevladnih organizacij, ki imajo prostore na Metelkovi 6.

Ministrica je v izjavi za javnost pojasnila, da je bila stavba na Metelkovi 6 tudi izvorno namenjena nevladnim organizacijam, tako tudi ostane. Nihče ne bo izseljen. Ministrstvo za kulturo se bo potrudilo, da se bodo sodni postopki, ki tečejo, v najkrajšem možnem času zaključili. Pogovori o prepotrebni obnovi stavbe začeli v kratkem, je povedala ministrica Vrečko.

Eden od prvih korakov pri urejanju razmer na Metelkovi 6 je bil, po besedah ministrice, tudi prekinitev pogodbe za izdelavo projektne dokumentacije za nove prostore Prirodoslovnega muzeja. Ministrstvo za kulturo si bo prizadevalo, da bo muzeju zagotovilo ustrezne prostore na drugi lokaciji, je dejala.

Direktor Mirovnega inštituta dr. Iztok Šori, je po sestanku kot predstavnik nevladnih organizacij z Metelkove 6, s sestankom izrazil zadovoljstvo.

Foto: BOBO