Starfield: Nenamerne napake ali namerne domislice?

Več igralcev igre Starfield je naletelo na nenavadno interakcijo z neigralskim likom (NPC), ki je sprožil razmislek o njegovem namenu v igri. Igra Starfield se ponaša s številnimi skritimi elementi. Navdušenci v njej vztrajno odkrivajo nenapovedane funkcije. Te funkcije pogosto nimajo jasne utemeljitve za svojo vključitev.

Tak primer je lastnost lika v igri Starfield, ki igralcem omogoča, da se zabavajo z osuplimi NPC-ji. Te subtilnosti ustvarjajo igralno okolje, ki spodbuja eksperimentiranje. Ekipa razvijalcev igre je pri iskanju ravnovesja med realizmom in zabavo skrbno upoštevala različne dejavnike.

K širokemu razponu izkušenj, ki jih lahko igralci doživijo z naslovom poskrbijo številne funkcije in podrobnosti. V igri Starfield ima lik Vasco možnost, da protagonista nagovori z imenom s seznama, ki vsebuje več kot 1000 možnosti. Takšne natančne podrobnosti prispevajo k igri. To igralcu ponuja močno povečan občutek personalizacije. Vendar pa je nedavno odkritje ene posebne funkcije precejšen del oboževalcev zmotilo, ker je bila vanjo vključena.

Uporabnik Reddita TheGalacticCactus je na spletu delil videoposnetek, v katerem prikazuje interakcijo z lasmi neigralnega lika (NPC) v igri Starfield. Medtem ko so nekateri komentatorji v temi Reddita podali humorne pripombe o tej posebni “lastnosti”, so si nekateri drugi drznili ponuditi verjetne razlage za njen obstoj.

Uporabnik Yarasin je predložil verodostojno teorijo, v kateri predlaga, da so bili lasje morda programirani kot fizikalno voden predmet, da bi izboljšali njihov naravni videz. Uporabnik SpiderCenturion je menil, da je bilo omogočanje interakcije z lasmi morda nenamerna napaka podjetja Bethesda. Opazno je, da ta možnost ni na voljo za druge NPC-je. Ta odsotnost kaže na morebitno napako pri kodiranju.

Ljubitelji Starfielda pričakujejo nadgradnjo romantičnega realizma… več na Biznis24

Foto: Pixabay (fotografija je simbolna)

Portal24